Hallandsposten

Olyckligt EM för gymnasten Lidbeck

- PIERRE CARLSSON

Filip Lidbeck hade hoppats kunna vara med och slåss om en finalplats i en av grenarna i gymnastik EM. Men tävlingarn­a blev inte alls vad han hade hoppats på när han slog upp en skada i ena foten i första grenen.

Filip Lidbeck från Halmstads Frigymnast­er gjorde mästerskap­sdebut på internatio­nell seniornivå under EM i Glasgow. Under torsdagens kval genomförde Lidbeck hopp, räck och fristående.

MEN I DET ena hoppet landade Filip något snett och förvärrade en skada i ena foten.

– Han har en fot som har krånglat och den fick en smäll och det hämmade honom ordentligt. Fristående pallade inte foten med och det blev för många missar, säger tränaren Niklas Andersson.

Lidbeck avslutade tävlingarn­a med poängen 9,700 i fristående, 11,600 i hopp och 12,166 i räck.

– Det var dåligt, inte alls bra. Fristående gick mycket sämre än vad jag trodde. Hopp var jag mest förvånad över. Sen var räck okej, nästan bra, säger Filip.

FÖR LIDBECK GÄLLER det nu att ladda om till VM i Doha i slutet av oktober, som han med största sannolikhe­t kommer att ställa upp i.

– Jag kommer börja med en veckas vila. Sen är det på att igen och göra samma sak som jag gjort hela säsongen och inte få några småskador på väg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden