Hallandsposten

Kornhult/hishult hakar på i tabelltopp­en

- FILIP SVENSSON

Lisa Jönsson blev stor matchvinna­re för sitt Kornhult/hishult när hon gjorde matchens enda mål i derbyt mot VGLT. Matchen som spelades i Hishult sändes live på HP-TV.

VGLT avslutade vårsäsonge­n med två raka segrar i ”fyran” och hade chansen på tredje raka när man under torsdagen gästade Hishults IP för match mot topplaget Kornhult/hishult. I en jämn match skulle hemmalaget och tabelltvåa­n dock visa sig vara starkast till slut och vinna med 1-0. Därmed hakar Kornhult/hishult på i toppen och behåller avståndet till serieledan­de Ullareds IK. Trots förlusten var VGLT:S tränare nöjd.

– Jag är jättenöjd. Vi har haft stora problem med Kornhult/hishult innan och det syns att vi har närmat oss rejält. De skapar lite mer än oss men vi jobbar i 90 minuter och sista tio minuterna är våra. Det var en rolig match, sa VGLT:S tränare Lars Pettersson efter matchen.

Matchens enda målskytt, i en chansfatti­g tillställn­ing, blev Lisa Jönsson som efter en tavla av VGLT:S målvakt kunde placera in bollen i öppet mål. I slutet fick VGLT chansen på en farlig frispark men den sköts över och hemmapubli­ken kunde jubla.

– Alltid spännande med derby och att få vinna. Första halvlek är okej men i andra blev vi stressade. Inget skönspel men vi visade att vi kan kriga hem det i stället, berättade Kornhult/hishults segrande tränare Johanna Carlsson.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? MÅLSKYTT OCH MATCHVINNA­RE. I en ganska chansfatti­g tillställn­ing lyckades Lisa Jönsson göra matchens enda mål efter en bjudning.
Bild: JARI VÄLITALO MÅLSKYTT OCH MATCHVINNA­RE. I en ganska chansfatti­g tillställn­ing lyckades Lisa Jönsson göra matchens enda mål efter en bjudning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden