Hallandsposten

Ingen medalj trots godkända protesten

- TT

Den svenska protesten efter längdhopps­finalen gick igenom. Thobias Nilssons Montlers resultat ändras, men till 8,10 vilket innebär att svensken slutar på fjärde plats i tävlingen.

– Det är fortfarand­e känslor som att varför blev det 8,10 nu, ska man lita på det? säger Nilsson Montler till Aftonblade­t.

Nilsson Montlers sista hopp i Em-finalen blev omdiskuter­at. Först uppmättes hoppet till bara 7,78. Efter protest sattes det till 8,02. Och strax efter klockan 01.00 tidigt på torsdagsmo­rgonen, efter en ny kontrollmä­tning, har det nu blivit ännu längre.

”Juryn vid EM i friidrott i Berlin har godkänt den svenska protesten om Thobias Nilsson Montlers sista finalhopp. Det officiella resultatet är 8,10 vilket placerar honom på en fjärde plats i finalen”, meddelade den svenske överledare­n Johan Storåkers.

– Det blev i alla fall lite bättre... Man skulle fortfarand­e vilja se bilden som de dömer 8,10 på. De ger mig en bättre position men rör inte medaljerna. Men man får helt enkelt lita på dem, det finns THOBIAS NILSSON MONTLER inte mer att göra nu, säger Nilsson Montler.

Svenskens tränare Yannick Tregaro är kritisk till systemet som används för att mäta längdhoppe­n.

– Jag tycker att systemet som de har för att mäta inte är tillförlit­ligt. Det är inte rättssäker­t eller vad man ska säga. Jag hade fått huvudvärk av de bilderna om jag var domare, säger Yannick Tregaro till Expressen.

”Ska man lita på det?”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden