Hallandsposten

Vm-silver till Max Salminen

- TT

Det blev inga guld för Max Salminen i finnjolle och Anton Dahlberg/fredrik Bergström i 470 vid seglings-vm i Århus – trots att de var i ledning inför sista dagen. Salminen tog Vm-silver medan 470-duon slutade fyra.

Max Salminen lyckades inte försvara Vm-guldet i finnjolle från Ungern förra året. En sjundeplat­s i sista seglingen gjorde att han tappade en placering och tog silver i mästerskap­et i Danmark.

– Jag var mesig i starten. Sen gick jag verkligen för guld, under hela racet. Jag hade känning hela vägen runt, men det ville sig inte, säger Salminen till Radiosport­en.

SVENSKEN LÅG ETTA på 60 poäng, åtta poäng före Zsombor Berecz, Ungern, inför den avslutande medaljsegl­ingen i vattnen utanför Århus.

Den seglingen vann ungraren medan Salminen alltså slutade sjua. Och eftersom det i just den seglingen delas ut dubbla platspoäng

”Jag hade känning hela vägen runt, men det ville sig inte.”

MAX SALMINEN

slutade Salminen på 74 poäng och ungraren på 70.

– Det är väl ett styrkebesk­ed att vara besviken över ett silver kanske, säger Salminen.

NÅGOT STYRKEBESK­ED BLEV det tyvärr inte för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström, den svenska duon i 470 som dominerat klassen hela året och som ledde inför sista seglingen. Bakom Dahlberg/ Bergström var det tätt och minsta miss kunde innebära missat guld. Tyvärr blev värre än så.

Svenskarna kom tia och sist i medaljrace­t och missade medalj helt. Duon slutade fyra. Guldet gick i stället till Frankrike.

Den andra svenska 470-båten med Carl-fredrik Fock och Marcus Dackhammar blev åtta i sista seglingen och slutade sjua totalt.

Svenskarna­s insatser innebär att Sverige både i finnjolle och 470 har klart med platser till OS i Tokyo 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden