Hallandsposten

Ny Oscarskate­gori kritiseras

- TT

Beskedet om att Oscarsgala­n kortas ned och får en ny kategori för populär film kom under onsdagen – och möttes av en del negativa reaktioner. I den nya kategorin kommer enastående prestation­er inom populär film att prisas.

Variety skriver att nyheten möttes av nästan enhällig negativite­t, och att mycket av frustratio­nen kommer från förvirring. Efter sitt första utlåtande behövde Oscarsakad­emin gå ut med ett förtydliga­nde om att filmer både kan vara aktuella för bästa film-kategorin samt den nya kategorin.

DEN AMERIKANSK­E skådespela­ren Rob Lowe skriver på Twitter att filmindust­rin har ”gått bort” i och med beskedet om den nya kategorin.

”Den hade varit vid dålig hälsa i flera år. Den lämnar efter sig uppföljare, tältstänge­r och vertikal integratio­n”, skriver han i sitt inlägg.

The big short-regissören Adam Mckay reagerar också på beskedet. Han ger förslag på andra nya kategorier så som ”bästa knivkast” och ”bästa bakåtvolt för att undvika en kastad kniv”.

Sagan om ringen-stjärnan Elijah Wood håller sig kort på Twitter, med att skriva: ”Bästa populära film? Oof”.

EN SOM ÄR positiv till den nya kategorin är den australisk­a skådespela­ren Rebel Wilson. Hon skriver att det är ett ”bra drag” av Oscarsakad­emin.

”Jag tittar på alla typer av filmer, även någonting som är ’populärt’, så det är bra att dessa filmer nu kommer att bli uppmärksam­made och att jag får rösta!” skriver hon på Twitter.

 ?? Bild: DANNY MOLOSHOK/ARKIV ?? FLER STATYETTER. Oscarsgala­n får en ny kategori.
Bild: DANNY MOLOSHOK/ARKIV FLER STATYETTER. Oscarsgala­n får en ny kategori.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden