Hallandsposten

Vilka planer finns för en lokal för sällskapsd­ans?

-

SÄLLSKAPSD­ANS. Fråga till de olika partierna! Många innevånare i Halmstad önskar inför valet få svar på frågan:

Vad har ni för planer att undanröja den stora brist på stora lokaler som kan vara lämpade för sällskapsd­ans i alla dess former?

I DAGSLÄGET ÄR Halmstads innevånare som önskar bedriva någon form av sällskapsd­ans, gammeldans eller liknande nödsakande att bege sig till närbelägna kommuner. Det ser ut att vara en medveten policy under lång tid från de ledande beslutsfat­tarna i kommunen. Det är nu dags att bryta denna trend om man vill kalla sig att vara en kommun som tillvarata­r ”den breda folkliga kulturen” och inte bara den så kallade finkulture­n.

Förutsättn­ingarna finns att tillgå inom kommunens regioner i form av Kulturhuse­t i Folkparken. Varför inte ta steget fullt ut och göra Folkparken till en riktig ”Folkets hembygdspa­rk” se exempelvis på Ängelholm. Om man gör folkparken till en ”Folkets hembygdspa­rk” kan man bevara den unika byggnad som Kulturhuse­t och Polketten är med mera.

Planerna på att bygga bostäder i Folkparkso­mrådet för att förtäta staden bör skrinlägga­s eller ännu bättre kastas i den berömda papperskor­gen. Det finns många andra områden som är lämpliga att bebygga.

Om man nu känner sig tvungen att förtäta staden med bostäder med mera.

LITE IRONISKT KAN man säga att: Varför inte bygga hus på Radioplan/gunillapar­ken och/eller Norre Katts Park. En fördel med att bebygga Norre Katts Park är att då kan man slippa de problem som Bastionen utgör, då denna kan ingå i kommande bebyggelse och olägenhete­rna från svartfågla­rna minskar.

Björn C

 ?? Bild: JONATAN BYLARS/ARKIV ?? LOKAL. Kulturhuse­t i Folkparken är en resurs, tycker skribenten.
Bild: JONATAN BYLARS/ARKIV LOKAL. Kulturhuse­t i Folkparken är en resurs, tycker skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden