Hallandsposten

Löparglädj­e till minne av prinsen

HALMSTAD: 1800 löpare sprang Prinsens minne i lördags. Det var något färre än förra året. Orsaken är ökad konkurrens från andra lopp.

- ANNA-KARIN FORSBERG 010-471 51 21 akf@hallandspo­sten.se

Konkurrens­en om löparna har ökat. Det märktes på antalet deltagare i Prinsens minne som var cirka 200 färre i år än förra året. Men de som kom var nöjda, liksom arrangören.

”Det var roligt och bara lite jobbigt” LOVA SJÖGREN, 6,5 ÅR

Förutom ett par korta regnskurar var vädret perfekt för de 1 800 löpare som fram till klockan 15 avverkade loppets olika sträckor med start och mål på det gamla civila flygfältet vid Aleskogen.

– Det är flest anmälda till milen och halvmaran, mer än 600 vardera. Sedan är det mellan 100 och 300 på de kortare sträckorna, fem kilometer, två kilometer och barnloppet på 600 meter, berättade Mattias Bramstång.

SOM MEST HAR Prinsens minne haft 2600 startande. Men enligt Mattias Bramstång är 2 000 löpare det mest optimala för tävlingsor­ganisation­en. – Det hade vi förra året. Mattias Bramstång upplever att årets lopp var det mest jämställda med en bra blandning av män och kvinnor.

– I milloppet var det exakt hälften så många kvinnor som män.

När det gäller konkurrens­en om löparna kommer den både ifrån vanliga slätlopp och hinderlopp, så kallade obstacle rush.

De som springer Prinsens minne kommer till tre fjärdedela­r från Halmstad och ytterligar­e 20 procent från närområdet. Elitlöparn­a är ibland mer långväga.

– Vi har haft några sent anmälda kenyaner som kommer för prispengar­na. Första plats i halvmaran och milloppet ger 6 000 kronor vardera, tvåan får 4 000 och trean 2000 kronor, förklarade Mattias Bramstång.

Men alla var inte ute efter prispengar­na, utan ville bara ha kul och kanske testa om årets träning hade gett resultat. En som sprang milloppet för första gången var Jimmy Wästervall från Sennan.

–Jag är helt slut. Jag har inte sprungit en mil sedan jag var 17 år. Jag hade hoppats klara 50 minuter, men det blev 51 minuter trots att jag tog ut mig helt, pustade han efter målgång.

FÖRRA KOMMUNRÅDE­T Henrik Oretorp dök också upp bland deltagarna. Han hoppades göra halvmaran på 1 timme och 55 minuter. Oretorp sprang Prinsens minne en gång när tävlingen var helt ny.

– Jag har massor av tid att träna nu när jag inte är kommunråd...

Lilla Lova Sjögren, 6,5 år gammal, gjorde en berömvärd insats på 600 meter och belönades liksom alla små deltagare med glass i målfållan.

– Det var roligt och bara lite jobbigt, konstatera­de hon.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? GLÄDJEYTTR­ING. Att springa Prinsens minne verkar vara riktigt roligt. Det syntes många glada miner bland både stora och små deltagare i löpartävli­ngen.
Bild: LINA SALOMONSSO­N GLÄDJEYTTR­ING. Att springa Prinsens minne verkar vara riktigt roligt. Det syntes många glada miner bland både stora och små deltagare i löpartävli­ngen.
 ??  ??
 ??  ?? Mikael Henriksson och Jimmy Wästervall sprang milen. Nästa år kanske Jimmys särbo Lina Sorting också ställer upp.
Mikael Henriksson och Jimmy Wästervall sprang milen. Nästa år kanske Jimmys särbo Lina Sorting också ställer upp.
 ??  ?? SUPERHJÄLT­AR. Vätskedepå­n fick många törstiga besökare efter varje lopp.
SUPERHJÄLT­AR. Vätskedepå­n fick många törstiga besökare efter varje lopp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden