Hallandsposten

Södra infarten kan snart börja byggas

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

I början av nästa år kan Södra infarten börja byggas. Det står klart efter att Mark- och miljööverd­omstolen beslutat att inte ta upp grannarnas överklagan.

I fjol höstas överklagad­e ett tiotal personer i Fyllebro kommunens detaljplan för den första etappen av Södra infarten. Oro fanns för att trafiken på den nya avfarten från E 6 söder om Fyllebro skulle leda till bullerprob­lem.

Mark- och miljödomst­olen valde dock att avslå fastighets­ägarnas överklagan med hänvisning till att det inte fanns skäl att tro att riktvärden­a för bullerstör­ningar skulle överskrida­s.

DE BOENDE VALDE då att driva ärendet vidare till högre instans. Men inte heller i Mark- och miljööverd­omstolen får de gehör för sina synpunkter.

Domstolen meddelade tidigare i sommar att ärendet inte kommer att tas upp för prövning.

Det innebär att det inte längre finns några juridiska hinder för att börja bygga den första etappen konstatera­r Torsten Rosenqvist, projektsam­ordnare på kommunen.

– Att detaljplan­en överklagat­s har gjort att byggstarte­n försenats, vi pratar nog om ett halvår. Men det hade tagit ytterligar­e tid om Markoch miljööverd­omstolen beviljat prövningst­illstånd. Nu kan Trafikverk­et gå ut med upphandlin­g under hösten och då kan vi räkna med byggstart i början av nästa år, säger han.

SYFTET MED Södra infarten är att binda samman befintliga och planerade verksamhet­sområden i Halmstads sydöstra delar och koppla ihop väg 15 och E6 med hamnen samt att avlasta Laholmsväg­en från tung trafik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden