Hallandsposten

Värmen gav lyft för restaurang

- JERRY CARLSSON

Efter fyra tuffa somrar har rekordvärm­en gett restaurang­en Strandburk­en i Tylösand luft under vingarna. – Det är fantastisk­t kul att verksamhet­en rullar på så bra, säger ägaren Therese Vallestad.

Efter förra årets säsong stod Therese Vallestad vid ett vägskäl.

– Den dåliga sommaren gjorde att verksamhet­en gick med förlust. Jag var lite osäker om jag skulle driva kaféet ytterligar­e en säsong. Samtidigt var jag inte beredd på att ge upp min dröm och efter att ha funderat ett tag bestämde jag mig för att satsa vidare med en ny inriktning, säger hon.

Eftersom Therese är mammaledig inledde hon dessutom ett samarbete med Johanna Norström och My Djurberg, som annars driver Söderfamil­jen och Tillsamman­s.

EFTER HA SPÅNAT på idéer förvandlad­e trion till slut kaféet till en restaurang med en genomarbet­ad meny.

– Först hade vi planer på att erbjuda mexikansk mat men vi insåg att menyn skulle bli för begränsad. Efter närmare eftertanke fastnade vi i stället för ett karibiskt koncept med många olika smaker och färger.

Och nysatsning­en har burit frukt.

– Vi har haft otroligt mycket att göra i sommar. Dessutom känns det som att restaurang­en fyller en lucka i Tylösands utbud. Hit kan folk komma som de är och äta och umgås under lättsamma former.

Under de fyra år som har passerat sedan Strandburk­en slog upp sina portar för första gången har Therese fått erfara svårighete­rna med att driva en utpräglad sommarrest­aurang.

– Det är omöjligt att förutse hur en säsong kommer att utvecklas. När det är varmt och solen skiner är det lätt att förhasta sig och köpa på sig mycket varor som man sedan tvingas kassera när vädret skiftar. Det är hela tiden en hårfin balansgång mellan framgång och bakslag.

I NULÄGET VÅGAR hon därför inte peka ut riktningen inför nästa sommar.

– Jag försöker leva i nuet och glädja mig åt framgångar­na. Det är långt kvar till nästa sommar och det hinner hända mycket under de tio månader som återstår innan vi är där. Men det är klart, längst där inne hoppas jag på en fortsättni­ng.

 ?? Bild: JERRY CARLSSON ?? FÄRGKLICK I TYLÖSAND. Therese Vallestad, som driver Strandburk­en, är nöjd med årets säsong.
Bild: JERRY CARLSSON FÄRGKLICK I TYLÖSAND. Therese Vallestad, som driver Strandburk­en, är nöjd med årets säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden