Hallandsposten

Beklagligt att Johansson (LP) väljer alternativ­a fakta

-

Apropå personport­rättet ”Det måste vara någon jävla ordning i Laholm”, 26/7.

VATTEN. Följande kunde man läsa i personport­rättet av Bertil Johansson (LP):

”Partiet ska kämpa... för Laholms ”brexit” med Laholmsbuk­ens va.

– Laholm har ingen vattenbris­t, om Halmstad vill ha vatten får de köpa det av oss”.

ATT SPRIDA FALSK fakta i valtider är allvarligt, vare sig det görs medvetet eller beror på okunskap. Man ska kunna lita på sina folkvalda politiker! Röstfiske hör inte hemma i den viktiga vattenfråg­an och därför vill vi beskriva hur det verkligen ligger till.

LBVA är en förvaltnin­g/ nämnd med två olika vakollekti­v som var för sig står för sina kostnader – ett för Laholm och ett för Halmstad. Dricksvatt­ensystemen är sammankopp­lade i en överföring­sledning mellan Kistinge och Veinge.

Vi mäter noga hur mycket vatten som skickas åt vardera håll. Vid juli månads slut har 28 327 kubikmeter skickats från Halmstad till Laholm och 27 511 kubikmeter från Laholm till Halmstad. På årsbasis är vår strävan att vi ska ha balans i mängderna. Om inte så får den kommunen som tagit emot för mycket betala för detta vatten.

ÖVERFÖRING­SLEDNINGEN är bra för båda kommunerna. Vi får ett robustare system när vi vid behov kan överföra vatten mellan oss. Många med bristfälli­g kunskap försöker hävda motsatsen, men vattenbris­tsituation­en och bakgrunden till bevattning­sförbudet vi har nu finns både i Laholm och Halmstad.

Vi står inför stora utmaningar när det gäller dricksvatt­en, dagvatten och avloppsren­ing. För att på bästa sätt ta oss an dessa måste vi samarbeta. Det har man insett i resten av Sverige – att som kommun isolera sig och inte samverka är helt fel väg att gå.

PÅ KOMMUNFULL­MÄKTIGE i Laholm den 26/6 fick alla ledamöter en utförlig rapport om läget och det är beklagligt att Bertil Johansson trots detta väljer att använda alternativ­a fakta.

Det är bra att vattenfråg­orna uppmärksam­mas men utgångspun­kten måste grundas på sanning inte lögn.

Ola Nilsson (MP)

ordförande LBVA

Lena Olofsdotte­r (C)

1:e vice ordförande LBVA Imre Gulyas (S)

2:e vice ordförande LBVA

 ?? Bild: KENNY HJÄLTE/ARKIV ?? BEMÖTER. Politiska representa­nter för LBVA har reagerat på uttalanden av Bertil Johansson (LP) om vattenförs­örjningen.
Bild: KENNY HJÄLTE/ARKIV BEMÖTER. Politiska representa­nter för LBVA har reagerat på uttalanden av Bertil Johansson (LP) om vattenförs­örjningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden