Hallandsposten

Halmia tappade på IFK Malmö i toppen

- LINDA WEINSTOCK FILIP SVENSSON

Halmias herrar föll snöpligt i sexpoängma­tchen mot serieledan­de IFK Malmö. – Vi hade bollar i ribba och stolpe men lyckades inte göra mål, säger tränare Anders Wallin.

IFK MALMÖ IS HALMIA 1 0

Borta mot Lindome fick Halmia stryk med 2-1. Det var den 2 juni. Efter det har man radat upp segrarna i serien och inför helgens match borta mot IFK Malmö var segersvite­n uppe i sex raka segrar. Där tog det dock slut. – Vi börjar matchen väldigt bra och första halvtimmen har vi ett stort bollinneha­v och många målchanser, bland annat en boll i ribban, säger Wallin och fortsätter:

– Men det stod 0–0 i paus med mersmak för oss även om Malmö jämnar ut spelet den sista kvarten.

I andra fortsatte Halmia vara det spelförand­e laget samtidigt som Malmö gick in för att kontra.

– Men de skapar egentligen ingenting fram till målet, säger Wallin.

För ett mål skulle till slut komma.

– Vi missar två rensningar där den andra leder till ett skott med retur som de kan raka in från nära håll, säger Wallin.

HALMIA HADE SEDAN ett skott i stolpen och forcerade för en kvittering de sista tio minuterna men lyckades inte skapa några chanser.

– Vi var lite uddlösa sista tredjedele­n på matchen, konstatera­r Wallin.

Skåningarn­a lyckades göra matchens enda mål och gör därmed ett litet ryck ner till Halmia, ett avstånd som nu är uppe i sex poäng.

– Hade vi vunnit matchen hade vi gått förbi Malmö. Nu förlorade vi och ligger sex poäng bakom i stället. Det är klart att det känns tungt, säger Wallin och fortsätter:

– Men det är 30 poäng kvar att spela om och Malmö kommer att tappa poäng. Då gäller det bara för oss att vara med.

I och med Halmias förlust trillar laget ner ett pinnhål i tabellen då Hittarp besegrade Vinberg hemma med 3–0 och är i takt av bättre målskillna­d också före i tabellen.

I NÄSTA OMGÅNG väntar jumbon i tabellen, Varbergs GIF FK, hemma på Örjans vall för Halmia. Den matchen spelas lördag den 18:e augusti.

Återstår att se om de rödvita kan starta en ny segersvit då.

”De skapar egentligen ingenting fram till målet.”