Hallandsposten

Jessica slutade trea i blöta Simlångsri­tten

- PIERRE CARLSSON pica@hallandspo­sten.se

Jessica Holmberg red Pqs Solero för första gången på en 160 kilometers ritt. I det tunga regnet som föll under det sista varvet ute på banan kämpade Jessica sig i mål som trea i SM på Simlångsri­tten.

Årets Simlångsri­tt var också SM i 160 kilometers­klassen. Hemmahoppe­t Jessica Holmberg ställde upp med Pqs Solero, som aldrig tidigare genomfört en 160 kilometers­ritt.

Den 160 kilometer långa ritten bestod av två varv á 40 kilometer, två varv á 32 kilometer och ett avslutade varv på 16 kilometer i skogen vid Stjernarps Gods.

Dagens vinnare, Sara Henriksson, gick det inte att göra mycket åt. Hon satte direkt fart på hästen Elopolda och ledde från start till mål.

ISTÄLLET BILDADE JESSICA en duo bakom tillsamman­s med Josefin Blom Lugn sittandes på Chaman. Duon följdes åt alla fem varven och låg tätt bredvid varandra hela tiden.

– Vi hjälptes hela tiden att dra och det är jättebra när man kan göra så för det blir mycket lättare för hästarna. Så bägge hästarna är fortfarand­e pigga och glada, säger Jessica.

Jessica och Josefin följdes åt resten av vägen och när regnet började falla blev den sista rundan på 16 kilometer väldigt tuff. Där blev det tillslut Josefin som tog silvermeda­ljen bara en sekund framför Jessica, efter mer än tio och en halv timmes ritt.

MEN JESSICA VAR väldigt nöjd med en genomförd ritt i tuffa förhålland­en och en bronsmedal­j på årets SM.

– Det känns helt fantastisk­t, det är hans första 160 kilometers ritt också så det känns underbart, säger en blöt och lerig Jessica efter målgång.

Bronsmedal­jen var Jessicas tredje i Sm-sammanhang, där de två första kom 2008 och 2009. * 1. Sara Henriksson, Elopolda, 09:35:16

* 2. Josefin Blom Lugn, Chaman, 10:32:42

* 3. Jessica Holmberg, Pqs Solero, 10:32:43

* 4. Kjell Westerback, Hadari, 12:11:00 Fotnot: Norskan Tonje Danielson med hästen Luna gick i mål på 10:00:01, men var inte med i SM. Hon placerade sig på andraplats i Simlångsri­tten över 160 kilometer med det resultatet.

Jessica hade hoppats bli uttagen till Vm-truppen som åker till amerikansk­a Tryon i North Carolina i september tillsamman­s med Prince of Shades, men ett feltramp under sista träningen innan uttagninge­n spolierade de chanserna. Jessica är reserv i truppen, men kommer om inget oförutsett händer inte åka med till VM.

– Vi hade lite otur på sista träningen inför uttagninge­n till VM när han trampade på en sten och blev jättehalt i några timmar men sen var han helt okej. Men han var halt där och då var det kört, säger Jessica.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? INNAN REGNET. Jessica Holmberg och Josefin Blom Lugn följdes åt under hela dagen. Duon hjälptes åt med dragjobbet innan Josefin spurtade hem silvret en ynka sekund före Jessica.
Bild: LINA SALOMONSSO­N INNAN REGNET. Jessica Holmberg och Josefin Blom Lugn följdes åt under hela dagen. Duon hjälptes åt med dragjobbet innan Josefin spurtade hem silvret en ynka sekund före Jessica.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden