Hallandsposten

Brons för Engström

- FILIP SVENSSON fs@hallandspo­sten.se

Julia Engström från Ringenäs GK fanns med i truppen när Sverige tog brons på skotska Gleneagles under lördagen. Detta i den mixade lagtävling­en i European Golf Team Championsh­ip.

Halmstadta­langen Julia Engström, tillhörand­e Ringenäs GK, fortsätter att skörda stora framgångar. Under lördagen utgjorde hon en fjärdedel av det lag som efter dramatik kunde ta med sig en bronsmedal­j hem till Sverige i lag-em.

Island vann guldet på 141 slag och Storbritan­nien tog hem silvret, ett slag bakom. Julias lag, Sveriges lag 2, hamnade på samma antal slag som Spanien och de möttes i särspel om bronsmedal­jen.

Väl i särspelet lyckades svenskarna vinna efter en magisk monsterput­t signerad Johanna Gustavsson.

– Det är alltid en speciell känsla att få ta på sig den gula och blåa tröjan. Det känns verkligen underbart att få ha vunnit en medalj för sitt land. Vi fick en bra erfarenhet och det här formatet känns kul och något som vi inte får chans att göra så ofta. Jag tycker det borde finnas fler tävlingar som den här, sa en glad Julia Engström efter tävlingen.

FORMATET, DEN MIXADE lagtävling­en, spelas som foursome där en herrspelar­e och damspelare spelar ihop och slår vartannat slag.

Förutom Julia Engström och Johanna Gustavsson utgjordes det svenska laget av Oscar Florén och Daniel Jennevret.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? BRONSMEDAL­JÖR. Det går bra just nu för Julia Engström.
Bild: JARI VÄLITALO BRONSMEDAL­JÖR. Det går bra just nu för Julia Engström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden