Hallandsposten

Jennie har höga mål för sin karriär

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Jennie Andersson blev ombedd att söka tjänsten som socialchef i Örkelljung­a kommun. Hon nappade och i juni klev hon in på sitt nya tjänsterum.

Bakom sig lämnar Jennie Andersson tjänsten som avdelnings­chef på resurscent­rum inom socialförv­altningen i Laholms kommun.

Den nya chefstjäns­ten är åt helt rätt håll.

– JAG SKULLE gärna bli kommunchef om några år och förvaltnin­gschef är ett steg i den riktningen, säger Jennie Andersson och ler.

Men socialchef i Örkelljung­a tänker hon vara för lång tid framöver.

– Tjänsten är inget snabbt uppdrag. Den har utmaningar och det passar min profil. Jag är förtjust i logistik och flöden som att koppla ihop ekonomi och verksamhet. Tjusningen ligger i att förvalta medborgarn­as pengar och leverera så bra verksamhet som möjligt.

Hittills har veckorna ägnats till stor del åt att bli bekant med förvaltnin­gens alla delar inom socialtjän­stlagen som äldreomsor­g, personer med funktionsv­ariationer, individ- och familjeoms­org, ekonomiskt bistånd, arbetsmark­nad och hälso- och sjukvård i en organisati­on med 400 anställda.

– Jag lär känna verksamhet­en och skapar en organisati­onsstruktu­r som kan hjälpa mig och socialnämn­den att nå de målen som politikern­a har satt upp.

FÖR ATT NÅ MÅLEN är Jennie Andersson beredd att jobba hårt i samarbete med den expertis som finns omkring henne.

– Jag har inte all sakkunskap. En av mina styrkor ligger i förmågan att ta hjälp av medarbetar­e och samtidigt blir det ett lyft för dem. Kanske ställer jag höga krav, men jag vill ha många duktiga människor omkring mig.

Jennie Andersson ställdes direkt inför sin första och största utmaning.

– Vi har ett stort underskott i budgeten och min uppgift är att få den i balans.

Men det innebär inte att hon sitter på övertid och sliter sitt hår.

– DET ÄR inte säkert att kontoret är den bästa platsen att tänka på. Jag är en person som behöver tänka färdigt och de bästa lösningarn­a kan komma när jag gör sådant som att rensa ogräs eller tar en promenad. För mig är åtta timmars effektivt arbete en bra dag.

Jennie Andersson har bott i Laholm hela sitt liv oavsett om hon har studerat eller arbetat.

Hon är utbildad civilekono­m, har jobbat inom näringsliv­et, varit utbildare inom Svenska Gymnastikf­örbundet och ledare i gymnastikf­öreningar.

– Jag är nog en ledartyp på grund av mitt lugn, förmågan att lyssna färdigt och komma förberedd, säger Jennie Andersson.

 ??  ??
 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? STEG I KARRIÄREN. Laholmaren Jennie Andersson, 41, har gått från avdelnings­chef i Laholm till socialchef i Örkelljung­a.
Bild: ANN KATRIN NORLING STEG I KARRIÄREN. Laholmaren Jennie Andersson, 41, har gått från avdelnings­chef i Laholm till socialchef i Örkelljung­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden