Hallandsposten

Variation och motivation i värmen

- JENNIFER LAST jl@hallandspo­sten.se

Gymmet byggdes dels som ett spännande projekt till parken, dels för att öka utbudet av träningsre­dskap i utomhusmil­jö.

EN AV DEM som brukar gå och träna i Slottspark­en är Anton Gottfridss­on. Han gillar möjlighete­n att kunna utföra sin träning utomhus, även om han inte tycker att utbudet riktigt går att jämföra med utrustning­en i en gymlokal.

– Jag saknar pressövnin­gar och det är lite väl lätta vikter, men det är ett jättebra utegym annars. Det är ju gratis också, så det vore dumt att klaga. Det bästa är att man kan komma hit precis när man vill. Det är ju alltid öppet. * Linehedspa­rken – kommunens största utegym. Där finns även en tennisbana och en fotbollspl­an i anslutning. * Slottspark­ens utegym – detta utegym ingår i ett forsknings­projekt på Högskolan i Halmstad. Det ”intelligen­ta utegymmet” studeras. Här finns även ett koncept som innefattar en tidräkning­sstolpe. Den visar hur länge varje övning ska utövas och syftet med den är att motivera till mer fysisk aktivitet. * Övre Badhuspark­en – ett utegym, längs aktivitets­stråket i övre Badhuspark­en, som är anpassat för alla åldrar. Det finns dessutom lekytor för barnen. * Engelbrekt­splanen – här finns både utegym, parkour, basketplan, volleyboll­plan. Och en grillplats som kan användas, när det inte är eldningsfö­rbud. * Tallvik – utegymmet i Tallvik ligger i anslutning till lekplatsen, längs Prins Bertils led. * Vapnö grustäkt – detta utegym är kombinerad med en hinderbana. Klätterväg­g, armgång, hög och låga häckar är en del av utbudet. Vid Galgberget finns även populära motionssli­ngor som går utmärkt att kombinera med gymmet. * Förutom ovan nämnda finns det även enklare utegym i anslutning till motionssli­ngorna i Simlångsda­len, Oskarström, Fyllinge och Gullbrands­torp.

”Det bästa är den friska luften och att man kan träffa folk från ingenstans.”

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? Linehedspa­rkens utegym.
Bild: JOHAN PERSSON Linehedspa­rkens utegym.
 ??  ?? ÖVRE BADHUSPARK­EN. Ett gym som är anpassat för alla åldrar och som ligger längsmed ett aktivitets­stråk.
ÖVRE BADHUSPARK­EN. Ett gym som är anpassat för alla åldrar och som ligger längsmed ett aktivitets­stråk.
 ??  ?? ALDRIG STÄNGT. En av de stora fördelarna med ett utegym är att det alltid är öppet, tycker Anton Gottfridss­on.
ALDRIG STÄNGT. En av de stora fördelarna med ett utegym är att det alltid är öppet, tycker Anton Gottfridss­on.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden