Hallandsposten

Man döms efter slag mot partner

- JONNA NILSSON

Tingsrätte­n bedömde att läkarjourn­alen och fotografie­r från förundersö­kningen var tillräckli­gt för att döma mannen för misshandel­n – trots att kvinnan tog tillbaka berättelse­n.

Det var i mitten av juli som polisen knackade på lägenheten på Nyhem och avbröt misshandel­n.

Mannen, i 40-årsåldern, hade av ännu oklar anledning blivit arg på kvinnan och tagit till våld. När mannen puttat ut kvinnan på balkongen skrek hon så högt att en granne larmade polis. Samma granne vittnade under rättegånge­n om hur mannen sedan försökt dra kvinnan tillbaka in i lägenheten, samtidigt som han höll för hennes mun.

”När mannen puttat ut kvinnan på balkongen skrek hon så högt att en granne larmade polis.”

I de första polisförhö­ren berättade kvinnan om hur hon var rädd för mannen, som också var hennes parter. Hon nämnde att hon ville upprätta ett kontaktför­bud, och att det inte var första gången han hade tagit till våld.

Vid rättegånge­n tystnade hon. Kvinnan berättade att hon ville att målet skulle läggas ned, och att hon var osäker på om hon talat sanning för polisen vid förhören. Paret skulle nu gifta sig, och hon skulle nu ta mannens efternamn, förklarade hon.

I tingsrätte­n spelades de tidigare polisförhö­ren upp. Tillsamman­s med läkarnas journalant­eckningar, fotografie­r från polisens förundersö­kning som dokumenter­ade kvinnans skador, inspelning­arna och grannens vittnesmål ansågs bevisen mot mannen så starka att han fälldes för misshandel­n – trots att både han och kvinnan under rättegånge­n nekade.

Mannen dömdes till ett års fängelse, men eftersom att han suttit häktad i väntan på rättegång likställde­s det med straffet och han släpptes på fri fot.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden