Hallandsposten

Stort steg taget mot snyggare bioskylt

- HENRIK WILLIAMSSO­N

Efter många års stiltje har frågan om en ny skylt till biograf Maxim fått vind i seglen. Kommunstyr­elsen ger tummen upp för trygghetsp­artisten Per Asklunds motion om en snyggare bioskylt.

– Vi borde – mellan tummen och pekfingret – kunna ha ett beslut innan årsskiftet, säger kommunstyr­elsens ordförande Elisabet Babic (M).

DEN NUVARANDE BIOSKYLTEN sattes upp på 1980-talet och har hånats av många genom åren.

I en Hp-artikel i våras berättade biografäga­ren Mikael Bengtsson att besökare ofta påpekar hur ful den är.

Förra M-kommunråde­t Per Asklund, numera i Trygghetsp­artiet, har ett par gånger väckt liv i frågan. 2010 tyckte han att det var hög tid för kommunen att uppfylla ett redan då gammalt löfte om en ny skylt.

Nästa framstöt gjorde han nu i våras i form av en motion.

MÖJLIGEN KAN FRAMGÅNG nås den här gången. För kommunstyr­elsen ställde sig på tisdagen positiv till motionen.

– Ett kostnadsfö­rslag ska tas fram i samråd med fastighets­ägaren och biografäga­ren, säger Elisabet Babic.

Fastighete­n är i kommunal ägo, och det blir därför kommunen (eller möjligen Lundgrensk­a donationsf­onden, så som Per Asklund föreslagit) som får ta kostnaden för skyltbytet.

Idén som det talats om är att sätta en lysande led-skylt i liknande stil som den gamla neonskylte­n som en gång fanns ovanför entrén.

– Kultursekr­eterare Thérèse Ehreborg har skissat på detta och arbetet har kommit ganska långt, säger Elisabet Babic.

 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? FULING. Många anser att biografen Maxims skylt är anskrämlig. Men en lysande försköning av Hästtorgsm­iljön verkar nu vara inom räckhåll.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N FULING. Många anser att biografen Maxims skylt är anskrämlig. Men en lysande försköning av Hästtorgsm­iljön verkar nu vara inom räckhåll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden