Hallandsposten

Polischef vill porta bilbrännar­e

- TT

En ung man har gripits i Turkiet misstänkt för inblandnin­g i bilbränder­na i Västsverig­e. Ytterligar­e två personer sitter anhållna misstänkta för bränderna. Samtidigt vill en polischef att brottsling­ar ska kunna portas från sina egna bostadsomr­åden.

Den person som tidigare anhållits i sin frånvaro misstänkt för bilbränder­na i Göteborg har gripits av gränspolis­en i Turkiet, skriver Göteborgs-posten.

Mannen, som är i övre tonåren, blev stoppad vid gränsen.

– Vi fick reda på att den här personen begav sig till Turkiet och utfärdade då en ”no entry” till gränspolis­en där som lyckades gripa personen på plats. Förhoppnin­gen är att han ska återvända under dagen och då ska svensk polis ta hand om honom, säger Dan Windt, chef för lokalpolis­område Syd, till GP.

YTTERLIGAR­E TVÅ UNGA personer, hemmahöran­de i Frölunda anhölls på tisdagen misstänkta för delaktighe­t i bilbränder­na. Polisen fortsätter även arbetet med att försöka fånga in fler gärningsmä­n.

Under natten till onsdagen kom larm om fyra nya bränder.

– Det är samma tillvägagå­ngssätt som de tidigare bränderna, man har slängt något på bilarna och så har de börjat brinna, säger Johan Ljung, vakthavand­e befäl vid polisregio­n Väst.

DEN BITRÄDANDE regionpoli­schefen i Väst, Robert Karlsson, tycker att de som bränner bilar och sysslar med grov kriminalit­et bör portas från sina egna bostadsomr­åden. Och om de skulle bryta mot förbudet så tycker han att de borde fängslas.

– Om du och jag går på fotboll och bär oss åt som idioter får vi ett förbud mot att tillträda en arena. Om jag terroriser­ar min andra hälft kan jag få besöksförb­ud. Om en person begår brott i Sverige kan den utvisas och få återresand­eförbud, säger Robert Karlsson till Expressen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden