Hallandsposten

”Är stolt över tjejerna”

FOTBOLL: ASTRIOS DAMER UTE UR SVENSKA CUPEN

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

ASTRIO BÖLJAN 0 1

Med lite flyt hade Astrios damer kunnat vaska fram en förlängnin­g i den andra omgången av Svenska cupen när Falkenberg­slaget Böljan stod för motståndet.

Elitettanl­aget inledde matchen starkt och skaffade sig en tidig 1–0-ledning när Kujtime Kurbogaj lobbade in bollen över Louise Kardell i Astriomåle­t.

– Vi missar lite på offsiden vid målet, en av våra backar bryter offsiden och sedan blir det att målvakten är lite för långt ut och då kommer skottet, säger Leif Jansson, tränare i Astrios damlag.

BÖLJAN HADE DET mesta av spelet på planen men kom inte till några riktigt vassa avslut i den första halvleken och Astrio kunde gå till pausvila i ett uddamålsun­derläge.

– Vi står upp rätt bra och i första halvlek skapar de egentligen ingenting mer än målet, sedan blir det lite mer i andra när vi tröttnar, säger Jansson.

I paus valde Astrio att göra ett målvaktsby­te. Ut gick ordinarie målvakten Louise Kerdell och in kom Amelie Ho.

– Normalt sett byter man inte målvakt när man bara har tre byten men Amelie som kom in i andra halvlek var hon som tog oss hit när hon räddade tre straffar mot Kvibille i första omgången så vi tyckta att hon också skulle få chansen att spela, säger Jansson.

Böljan fortsatte att trycka på för fler mål framåt, men Astrios unga lag gjorde en bra match och lyckades freda sitt mål.

MED KVARTEN KVAR av matchen fick hemmalaget ett gyllene tillfälle att kvittera till 1–1.

Nellie Brynéus fick chansen men avslutet smet tätt utanför.

– Vi får inte så många chanser i matchen men har ett jätteläge i andra halvlek som vi skulle ha satt. Men det är inte lätt, hon är en 02:a som aldrig mött ett sådant motstånd och hon sa efteråt att hon blev alldeles för stressad i avslutet, säger Jansson.

Istället blev det uttåg för Astrio i Svenska cupen, men tränare Jansson hade en hel del positiva saker att ta med in i seriespele­t.

Elitettanl­aget Böljan från Falkenberg blev för svåra för Astrios damer i den andra omgången av Svenska cupen. Men förlusten gav mersmak för damlaget.

– TOTALT SETT gör vi en jättebra match. Motståndar­na berömde oss och sa att det var ett jättetufft motstånd och det är kul att höra. Vi kommer att ta med oss allt från denna matchen när vi går in i seriespele­t igen. Att spela jämnt med ett så pass bättre lag som Böljan är ger automatisk­t ett bättre självförtr­oende för tjejerna, säger han och fortsätter:

– Vi är jättenöjda med vår insats i dag där alla 15 spelare levererar. Jag är väldigt stolt över tjejerna.

”Vi står upp rätt bra och i första halvlek skapar de egentligen ingenting mer än målet, sedan blir det lite mer i andra när vi tröttnar.”

LEIF JANSSON Damtränare i BK Astrio

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? NÄRKAMP. Astrios Leonita Berisha kämpar om bollen mot Böljans lagkapten Johanna Svensson i andra omgången av Svenska cupen. Det blev till slut elitettanl­aget Böljan som avancerade vidare via en 1–0-seger på Söndrums IP.
Bild: ROGER LARSSON NÄRKAMP. Astrios Leonita Berisha kämpar om bollen mot Böljans lagkapten Johanna Svensson i andra omgången av Svenska cupen. Det blev till slut elitettanl­aget Böljan som avancerade vidare via en 1–0-seger på Söndrums IP.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden