Hallandsposten

Sverige tappade allt i Em-kvalpremiä­ren

-

Sverige var bara två poäng från att vinna med 3–0 mot Azerbajdzj­an i Baku och få en drömstart på Em-kvalet, men förlorade till slut med 2–3. – Vi blev för passiva, suckar lagkaptene­n Marcus Nilsson.

AZERBAJDZJ­AN SVERIGE

23–25, 19–25, 26–24, 25–22, 15–10

Det var inte så hand hade tänkt sig landslagsc­omebacken.

Sverige största stjärna Marcus Nilsson har aldrig spelat ett Emslutspel och vill göra det innan han sätter punkt för en fantastisk volleykarr­iär.

Den 2,08 långe hallänning­en drog också ett tungt lass i Emkvalprem­iären och var magnifik så länge han orkade.

MEN NÄR NILSSON, som stod för hela 29 poäng, tröttnade var det ingen annan i blågult som tog vid.

– Vi var nervösa i början, men vi kämpade och slet och fick i gång ett bra spel. Tyvärr släppte vi greppet i tredje set och gav Azerbajdzj­an det självförtr­oende som de inte skulle ha haft, säger Marcus Nilsson och fortsätter:

– Vi skulle ha stängt matchen och vunnit med 3–0. När Azerbajdzj­an reducerade till 1–2 så tappade vi allt. De svingade på varje slag medan vi tappade aggressivi­teten och vårt grundkonce­pt. Då vinner man inga matcher.

Sverige började bra och fajtade sig fram till 2–0 i set och hade sedan 24–24 i tredje. Då var laget bara två poäng i från att vinna, men de blågula stod inte distansen ut.

I stället vände allt när Tural Hasanli kom in som passare och fick fart på sitt lag i AYS Sport Hall.

35-årige Nilsson fick inte lika mycket utrymme och byttes ut i fjärde set när felprocent­en ökade.

– Det var nog åldern som spökade – eller så fick jag helt enkelt för många pass och blev trött, säger han.

Gästerna hade sina lägen, men slog bort alldeles för många servar när matchen stod och vägde. Azerbajdzj­an tackade och tog emot och hade sedan inga problem att avgöra fram till 15–10 i femte set.

”Vi skulle ha stängt matchen och vunnit med 3–0. När Azerbajdzj­an reducerade till 1–2 så tappade vi allt.”

– EN LJUSPUNKT var i alla fall att vi tog två set och fick med oss en poäng, men nu möter vi gruppfavor­iten Grekland hemma på lördag och då måste vi in och ge järnet. En seger skulle rätta till läget.

Hylte/halmstad nye passare Victor Nielsen fick förtroende­t från start och på plan fanns också tidigare H/h-spelaren Viktor Lindberg, men ingen av dem kom upp i nivå.

För att Sverige ska ta sig till EM 2019 krävs helt andra takter.

MARCUS NILSSON

 ?? Bild: CEV, EUROPEISKA VOLLEYBOLL­FÖRUNDET ?? DYSTER START. Det blev en tung kväll för trion Victor Nielsen, David Pettersson och Viktor Lindberg när Sverige förlorade i Em-kvalet mot Azerbajdzj­an.
Bild: CEV, EUROPEISKA VOLLEYBOLL­FÖRUNDET DYSTER START. Det blev en tung kväll för trion Victor Nielsen, David Pettersson och Viktor Lindberg när Sverige förlorade i Em-kvalet mot Azerbajdzj­an.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden