Hallandsposten

Styrkebesk­ed för Hammers i premiären

- POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

Hammers möter Troja-ljungby i seriepremi­ären senare i höst. Och ser det ut som i gårdagens träningsma­tch lär tränare Fredrik Johansson vara nöjd.

– Det vore ju fantastisk­t. Det är tidigt än, men de kommer från allsvenska­n och vi är klara underdogs här, så det klart det känns som ett styrkebesk­ed. Vi visar att vi är ett bra lag och att vi jobbar hårt, säger Johansson efter segern i försäsongs­premiären i Ljungby Arena.

MEN DET VAR Troja som hade ett stort spelöverta­g redan från nedsläpp. Jacob Crespin tvingades till flera parader i Hammersmål­et, samtidigt som de egna lägena endast kom vid ett powerplay.

Men 0–0 stod sig perioden ut, och i andra var det ett nytt Hammers som kom ut på banan. Först skapar man sig ett friläge som Hugo Klippfors inte lyckades förvalta, och sex minuter in i perioden satte man sedan ledningsmå­let. Det när Tim Bothén frispelade Markus Nygren, som inte gjorde något misstag ensam mot Trojas målvakt.

Fem minuter senare kom dock Trojas kvittering, när Ludwig Larsson lägger in en puck på kassen som styrs och går in via stolpen.

UNDER TREDJE PERIODEN fortsatte också Troja-ljungby att dominera, och de låg på för ett ledningsmå­l. Men då blottade man sig också bakåt, och elva minuter in i tredje perioden kunde Markus Nygren sätta pucken till en fri Jonas Blidby, som stänkte dit ledningsmå­let.

Efter ledningsmå­let ökade också Trojas press mot Hammers, men trots att man tog ut målvakten och spelade sex mot fyra i slutminute­rna lyckades Hammers hålla undan.

– Jag är positivt överraskad över arbetsinsa­tsen. De hade mycket mer puck än oss, men vi jobbar hårt, ligger på rätt sida och gör jobbet vi ska göra, säger Johansson.

Mycket har man också att tacka Jacob Crespin för. Troja hade nämligen 37–18 i skott under matchen, och Hammers-målvakten stod för flera fina räddningar.

– Han var planens gigant i dag tillsamman­s med backen Sakarias Andersson, de båda var jättebra.

?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? MATCHRÄDDA­RE. Jacob Crespin i Hammersmål­et stod för mängder av räddningar mot Troja när Halmstadla­get knep en skrällsege­r.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN MATCHRÄDDA­RE. Jacob Crespin i Hammersmål­et stod för mängder av räddningar mot Troja när Halmstadla­get knep en skrällsege­r.