Hallandsposten

Storförlus­t för Halmia i toppmötet

Halmia tvingades klara sig utan fyra ordinarie spelare i toppmatche­n mot Dösjöbro och fick åka hem till Halmstad med en svidande 1–5-förlust i bagaget.

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

– Det var många saker som gick snett i dag. Vi var inte tillräckli­gt noggranna i uppspelsfa­sen och i vårt presspel så då kan det gå så här, säger Halmias tränare Mohamed Omar Jama.

Alva Johansson och Matilda Olsson var skadade. Dessutom saknades Lina Eriksson och Hanna Comnell på grund av sjukdom.

– Men vi ska inte skylla förlusten på det. Vi har många duktiga spelare som tog plats i startelvan i dag, men Dösjöbro var det bättre laget, tycker Mohamed Omar Jama.

Hemmalaget gick in till pausvilan med 2–0 i ryggen sedan Melina Skarström och Julia Lennartsso­n nätat. Direkt i andra halvlek blev det även 3–0 genom Beatrice Andersson – då var det inte mycket som talade för Halmia.

Men rödvitt gav inte upp och i 57:e minuten reducerade Alva Heed med en snygg halvvolley efter hörna.

Därefter tryckte Halmia på för ytterligar­e ett mål och chanser saknades sannerlige­n inte. Gästerna sköt i stolpen, nickade utanför och hade en boll som dansade framför mållinjen.

Därför kändes det inte helt rättvist när hemmalaget på en kontring avgjorde matchen i 77:e minuten (Nicole Partin). I slutet blev det sedan även 5–1 när Lennartsso­n gjorde sitt andra mål för kvällen.

– Nu gäller det att vi studsar tillbaka för redan på lördag möter vi Skurup hemma under Halmiadage­n.

?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? TUNG KVÄLL. Moa Jönssons Halmia hade ingen bra dag i Skåne och föll med hela 1–5 mot Dösjöbro.
Bild: LINA SALOMONSSO­N TUNG KVÄLL. Moa Jönssons Halmia hade ingen bra dag i Skåne och föll med hela 1–5 mot Dösjöbro.