Hallandsposten

Största hoppet satsar på vinst

- ANNELIE SCHOLZ/TT

Alexander Björk har seglat upp som det största svenskhopp­et inför Nordea Masters. Han går för vinst på hemmaplan. – Jag tror att publiken kommer att vara jättebra, det brukar den vara i Sverige, säger han.

Det är både en sliten och jetlaggad smålänning som har tagit sig till Göteborgst­rakten strax innan han ska gå ut på Hills golfbana för första gången inför tävlingen.

– Vi kom hem från USA i går (onsdag), mitt på dagen. Vi kom för sent egentligen, men vi får göra det bästa av situatione­n, säger han.

I Pga-mästerskap­en klarade han inte kvalgränse­n och han är osäker på formen, men tycker att han tar med sig bitvis bra spel från St Louis.

I Henrik Stensons och * Torsdagens intressant­aste starttider i Nordea Masters:

* 7.40: Johan Edfors, Andrew Johnston och Freddie Jacobson.

* 8.50: Carlos Pigem, Tapio Pulkkanen och Jens Dantorp.

* 12.50: Martin Kaymer, Marcus Kinhult och Joakim Lagergren.

* 13.00: Renato Paratore, Alexander Björk och Thorbjörn Olesen.

* 13.10: Thomas Björn, Robert Karlsson och Marc Warren. Alexander Noréns frånvaro är han den högst rankade svensken på plats, nummer 76 på världsrank­ingen och 18:e på Europatour­en. Vårens och sommarens förhoppnin­gar om att ta en plats i Ryder Cup-laget har tonats ned en hel del. Dock finns fortfarand­e en teoretisk chans.

– De stora tävlingarn­a är över. Fast kanske, om man vinner den här veckan och spelar bra någon av de tävlingar som är kvar. Exempelvis i en tävling i Schweiz som går i början av september. Då skulle man kanske kunna få ett wildcard. Men jag tror att jag kanske är lite för långt bakom, säger han.

HOPPET LEVER VID en vinst i Nordea Masters, men ödmjukhete­n är påtaglig.

– Man satsar alltid på att vinna varje tävling man ställer upp i. Sedan är det kanske inte alltid en situation då man har möjlighet, säger han.

28-åringen slog igenom 2016 och gör sitt andra år på Europatour­en. Hans främsta merit kom tidigare i år när han vann China Open och har därutöver en andraplats och två tredjeplat­ser på touren.

– Året har varit lite upp och ned, som alla år. Men det positiva har absolut övervägt. Vinsten i Kina var givetvis höjdpunkte­n.

Största hotet i Mölndal säger han är ”de 155 andra”, men framhåller dansken Thorbjörn Olesen samt förre världsetta­n Martin Kaymer från Tyskland lite extra. Men med publiken i ryggen hoppas han på en klar hemmaförde­l.

– Det är alltid kul att spela på hemmaplan med hemmapubli­ken. Sedan är det skönt att prata svenska och att känna igen saker, som mat och allt möjligt, säger Björk.

Nordea Masters inleds på torsdagen och pågår fram till söndag.

 ??  ??
 ?? Bild: CRAIG BROUGH/BILDBYRÅN ?? SVENSK STJÄRNA. I Henrik Stensons och Alexander Noréns frånvaro får hemmapubli­ken på Nordea Masters hoppas på Alexander Björk i stället.
Bild: CRAIG BROUGH/BILDBYRÅN SVENSK STJÄRNA. I Henrik Stensons och Alexander Noréns frånvaro får hemmapubli­ken på Nordea Masters hoppas på Alexander Björk i stället.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden