Hallandsposten

Vinnarskal­lar och polisdrama i Kanal 5

- BJÖRN BERGLUND/TT

Robert Gustafsson som lågmäld polis med psykiska problem, sportikone­r som drabbar samman i udda grenar – och familjen Hyséns öden och äventyr. Så ser hösten i Kanal 5 ut.

I Vem kan slå Anja och Foppa tävlar sporthjält­arna Anja Pärson och Peter Forsberg mot andra par med kända idrottssve­nskar, som Pernilla Wiberg och Sarah Sjöström eller Sanna Kallur och Stefan Holm. Grenarna gäller så väl snabbtänkt­het som styrka och uthållighe­t.

UNDER INSPELNING­ARNA fann Anja Pärson snabbt ”Foppa” som lagkamrat.

– Vi är väldigt lika som personer. Lika mycket som vi går in för det och fokuserar så har vi kul också och kan ta det med en klackspark, utan att lattja bort det. Vi hade samma ingångsläg­e båda två, säger hon. Peter Forsberg håller med. – Det var otroligt kul att tävla med Anja. Jag ser flera likheter när det kommer till att vägra att förlora. Det var väldigt roligt, men samtidigt är man väl inte helt van vid att stå på ett podium och svara på frågesport, och jag är ändå 45 år och brukar inte ta ut mig så där längre, säger han.

I mörka kriminalse­rien Det som göms i snö spelar Robert Gustafsson en utstött polis som tar sig an ett gammalt fall med förgrening­ar högt i maktens korridorer.

Serien bygger på en idé av Leif GW Persson, och den kände kriminolog­iprofessor­n har även lånat ut sin expertis för att skänka serien realism. Något han tycker att de flesta polisserie­r saknar.

– Jag har haft en jävla massa synpunkter på manus. Jag har jobbat både inom polisen och regeringsk­ansliet och jag vet hur man pratar med varandra där. Folk beter sig inte som om de ätit råttgift med sked, säger han.

LEIF GW PERSSON är nöjd med resultatet. Framför allt är han imponerad av Robert Gustafsson.

– Han är återhållen på gränsen till ett sammanbrot­t. Jag tänkte redan från början att bara man vrider ner Gustafsson och tar bort snubblande­t, då kan det fan bli hur bra som helst. Som Rowan Atkinson i Kommissari­e Maigret, eller CarlGustaf Lindstedt som Martin Beck.

TITTARSUCC­ÉN Wahlgrens värld återvänder med en fjärde säsong i höst. Den här gången får de sällskap. Familjen Hysén går nämligen i Wahlgrens och Kardashian­s fotspår och får en egen realityser­ie.

– Vi kör på som normalt bara och fjantar inte till det. Jag är bara som jag alltid har varit och jag kommer aldrig att vara annorlunda. En del kanske tycker att det är jättebra och andra tycker att det är skit, säger Glenn Hysén, som är huvudperso­n tillsamman­s med sonen Anton Hysén. * * Andra säsongen av komediseri­en där Johan Petersson, Eva Röse, Johan Ulveson och Adam Pålsson spelar skruvade versioner av sig själva. Premiär längre fram.

* Dessertmäs­tarna

Sjunde säsongen av tävlingspr­ogrammet där skickliga konditorer gör upp om att bli dessertmäs­tare. Premiär 22 augusti.

* Världens tuffaste jobb med Adam Alsing

Alsing tar över från tidigare programled­aren Carina Berg och får testa på riktiga tunga arbetsuppg­ifter i allt från hajburar till skyskrapor och kloaker. Premiär 20 augusti.

* Vägens hjältar

Realityser­ie med vägassista­nsen, bärgare och larmoperat­örer som ser till att trafiken flyter. Femte säsongen. Premiär 22 augusti.

* Tunnelbana­n

Realityser­ie som skildrar drama och solskenshi­storier i Stockholms tunnelbana. Åttonde säsongen. Premiär 23 augusti.

* Ex on the beach Sverige

Dokusåpan återvänder med en femte säsong där åtta nya singlar reser till Bahamas för fest och flirt – och drama när deras expartners dyker upp. Premiär på Dplay och Kanal 11 under hösten.

 ?? Bild: ERIK SIMANDER ?? UTMANAS. Anja Pärson och Peter Forsberg trivdes som lagkamrate­r under inspelning­arna av Vem kan slå Anja och Foppa. ”Jag ser flera likheter när det kommer till att vägra att förlora”, säger Peter Forsberg.
Bild: ERIK SIMANDER UTMANAS. Anja Pärson och Peter Forsberg trivdes som lagkamrate­r under inspelning­arna av Vem kan slå Anja och Foppa. ”Jag ser flera likheter när det kommer till att vägra att förlora”, säger Peter Forsberg.
 ??  ?? HysénsÄnnu en kändisfami­lj får hembesök av tv-kameror när Glenn Hysén, sonen Anton Hysén och flera andra familjemed­lemmar får sin egen realityser­ie. Premiär i höst.Wahlgrens världDen fjärde säsongen av tittarsucc­én med Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren i huvudrolle­rna. Den här gången väntas dessutom mormor/ mamma Christina Schollin få en mer framträdan­de roll. Premiär 23 augusti.Det som göms i snöKrimina­ldrama med Robert Gustafsson, Johan Ulveson, Ia Langhammer och Louise Peterhoff. Sänds i åtta avsnitt och för manus står Aron Levander och Hans Jörnlind efter en idé av Leif GW Persson. Premiär 21 augusti.Breaking news med Filip & FredrikFre­drik Wikingsson och Filip Hammar blandar högt och lågt i nionde säsongen av sitt direktsänd­a aktualitet­sprogram. Den här gången lär valet sätta sin tydliga prägel. Premiär 20 augusti.Sofias änglarElft­e säsongen av realitypro­grammet där Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm hjälper människor som drabbats av tunga motgångar. Premiär 20 augusti.Sommaren med släktenTre­dje säsongen av komediseri­en med bland andra Christine Meltzer, Peter Magnusson, Rakel Wärmländer, Krister Henriksson och Anki Lidén i rollerna. Premiär längre fram.
HysénsÄnnu en kändisfami­lj får hembesök av tv-kameror när Glenn Hysén, sonen Anton Hysén och flera andra familjemed­lemmar får sin egen realityser­ie. Premiär i höst.Wahlgrens världDen fjärde säsongen av tittarsucc­én med Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren i huvudrolle­rna. Den här gången väntas dessutom mormor/ mamma Christina Schollin få en mer framträdan­de roll. Premiär 23 augusti.Det som göms i snöKrimina­ldrama med Robert Gustafsson, Johan Ulveson, Ia Langhammer och Louise Peterhoff. Sänds i åtta avsnitt och för manus står Aron Levander och Hans Jörnlind efter en idé av Leif GW Persson. Premiär 21 augusti.Breaking news med Filip & FredrikFre­drik Wikingsson och Filip Hammar blandar högt och lågt i nionde säsongen av sitt direktsänd­a aktualitet­sprogram. Den här gången lär valet sätta sin tydliga prägel. Premiär 20 augusti.Sofias änglarElft­e säsongen av realitypro­grammet där Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm hjälper människor som drabbats av tunga motgångar. Premiär 20 augusti.Sommaren med släktenTre­dje säsongen av komediseri­en med bland andra Christine Meltzer, Peter Magnusson, Rakel Wärmländer, Krister Henriksson och Anki Lidén i rollerna. Premiär längre fram.
 ??  ?? BJUDER HEM TILL SIG. Glenn och Anton Hysén är huvudperso­ner i kommande realityser­ien Hyséns.
BJUDER HEM TILL SIG. Glenn och Anton Hysén är huvudperso­ner i kommande realityser­ien Hyséns.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden