Hallandsposten

Micke Syd får bygga lägenheter

- ANNA-KARIN FORSBERG

Gyllene tiders trummis Micke Syd Andersson och hans familj får bygga nya bostadsrät­tslägenhet­er på en tomt söder om Anckerbyn i Haverdal.

Samhällsby­ggnads utskottet godkände vid sitt senaste möte ett förslag till ramavtal med bolaget MTAF som tillsamman­s med Micke Syd ska exploatera området.

I förlängnin­gen innebär det att det kan byggas totalt 40 nya bostadsrät­ter ett område strax söder om Anckerbyn.

–Det finns inte så många bostadsmöj­ligheter förmännisk­or i Haverdal som tycker det är för strängt att bo kvar i sin villa och vill ha ett enklare boende, sade Micke Syd till Hallandspo­sten för ett och ett halvt år sedan då han först presentera­de planerna.

BOSTÄDERNA SKA VARA anpassade för lite äldre personer vilket innebär att det kan skapas en flyttkedja där villor frigörs för yngre köpare.

Tanken är, enligt exploatöre­n, att det ska bli ett speciellt boende med

” Det finns inte så många bostadsmöj­ligheter för människor i Haverdal som tycker det är för strängt att bo kvar i sin villa och vill ha ett enklare boende.” MICKE SYD ANDERSSON

bland annat en vinterträd­gård som kan fungera som mötesplats.

Samhällsby­ggnads kontoret ska ta fram en detaljplan som beräknas bli antagen i början av 2020. I nuvarande detaljplan är områdets ändamål allmän plats och park.

JENNY AXELSSON (C), ordförande i samhällsby­ggnads utskottet, säger att hon ser positivt på att Haverdal utvecklas och att det byggs fler lägenheter på orten. Exploatöre­n har kallat till en informatio­nsträff för att beskriva sina planer mer i detalj.

 ??  ?? Micke Syd
Micke Syd

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden