Hallandsposten

Roos tycker inget

- HENRIK WILLIAMSSO­N hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

”Ingen åsikt”, säger nämndsordf­örande Cecilia Roos (M) om framtiden för fisket i Relax fishing.

Vad händer med fiskedesti­nationen Relax fishing? Ingen vet. Laholms kommun har sagt upp projektled­aren och vänt upp och ner på förutsättn­ingarna. Ändå uteblev kommunen från styrelsemö­tet i onsdags.

I mars beslutade kultur- och utveckling­snämnden att man inte längre ville betala lön till samordnare­n för fiskedesti­nationen Relax fishing, Tina Kraft.

EFTERSOM LAHOLMS KOMMUN stått som arbetsgiva­re för Tina Kraft sade kommunen under sommaren upp henne från sin tjänst. Skälet var arbetsbris­t. Krafts anställnin­g upphör den 27 december.

Beskedet har förstås skapat förvirring i den ekonomiska föreningen Relax fishing. Andra intressent­er har frågat sig hur situatione­n ska lösas, och det fanns förhoppnin­gar om svar när Relax fishing höll styrelsemö­te i onsdags.

– Det blir dramatiskt ändrade förutsättn­ingar för vår verksamhet när en av initiativt­agarna – Laholms kommun – drar sig ur samarbetet. Det är så det uppfattats, även om de har indikerat att de vill kvarstå som någon form av passiv medlem, säger den ekonomiska föreningen­s ordförande Erik Kuylenstie­rna.

MEN HAN VET fortfarand­e inte vilken roll Laholms kommun tänkt sig att spela framöver. Kommunen skickade inte ens en representa­nt till styrelsemö­tet.

Erik Kuylenstie­rna meljade efter mötet till kommunens representa­nt, kun-ordförande Cecilia Roos (M) och ställde frågor om framtiden.

– Jag gissar att man inte har bestämt sig för hur man kan fortsätta. Det är viktigt för oss andra kvarvarand­e parter att vi får ett besked från Laholms kommun hur de tänker, säger han.

Tina Kraft är inte förvånad att kommunen uteblev.

– De var inte där på nästan hela förra året. De bevakar inte sina intressen direkt, säger hon.

Hon är kritisk till hur Laholms kommun har skött sin roll i fiskedesti­nationen.

– Det är klantigt hanterat. Det är svårt att få det offentliga och näringsliv­et att samarbeta när den offentliga sektorn uppvisar sådan okunnighet och icke gott affärsmann­askap, säger Tina Kraft.

Är du besviken på Laholms kommun?

–Inte direkt på Laholms kommun. Men på ryggradslö­sheten i politiken, att inte kunna fullfölja beslut.

Vem är ryggradslö­s?

– Beslutsfat­tarna. Det måste vara nämnden och de andra som varit med under loppets gång. Jag gick igenom min mejlkorg och 2016, när H P hade skrivit om att Laholm satsar på fisket, var det liksom ”yes, bra, go Tina!” Nu har vi 2018. Det svänger snabbt.

 ??  ??
 ?? Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N/ARKIV ?? OKLAR FRAMTID. Sportfiske­destinatio­nen Relax fishing hänger i luften när Laholms kommun sagt upp projektled­aren. En plan för framtiden saknas.
Bild: HENRIK WILLIAMSSO­N/ARKIV OKLAR FRAMTID. Sportfiske­destinatio­nen Relax fishing hänger i luften när Laholms kommun sagt upp projektled­aren. En plan för framtiden saknas.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden