Hallandsposten

Ny plan för järnvägsst­ation i Getinge

- ANNA-KARIN FORSBERG 010-471 51 21 akf@hallandspo­sten.se

”Vi kan inte koncentrer­a allt till kusten och Halmstads tätort.” BERTIL ANDERSSON (S) andre vice ordförande i samhällsby­ggnadsutsk­ottet

På sikt kan Getinge få en järnvägsst­ation. Projektet ingår i en fördjupad översiktsp­lan för norra Halmstad som ska tas fram.

– Arbetet handlar inte bara om ett nytt stationslä­ge. Vi vill att hela norra delen av kommunen med tätorterna Getinge, Harplinge, Kvibille, Haverdal och Steninge utreds när det gäller frågor som nya områden för verksamhet­er, förutsättn­ingarna för bra livsmiljö - och en ny station, säger Jenny Axelsson (C), ordförande i samhällsby­ggnadsutsk­ottet.

När det gäller ett nytt stationslä­ge hänger det samman med Trafikverk­ets planer på ett mötesspår mellan Halmstad och Falkenberg. Detta finns med i den nationella infrastruk­turplanen för 2018-2029.

Det är inte självklart att en ny station hamnar just i Getinge.

– Vi kommer att ha kontakter med Falkenberg­s kommun som också kan ha önskemål när det gäller placeringe­n av en ny station på den här sträckan, säger Bertil Andersson (S), andre vice ordförande i samhällsby­ggnadsutsk­ottet.

Han poängterar att den fördjupade översiktsp­lanen syftar till att göra inlandet och de små tätorterna mer attraktiva när Halmstads kommuns befolkning växer.

– Vi kan inte koncentrer­a allt till kusten och Halmstads tätort, menar Bertil Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden