Hallandsposten

Nämndens ordförande: ”Jag har ingen åsikt”

- HENRIK WILLIAMSSO­N

Kultur- och utveckling­snämndens ordförande Cecilia Roos (M) överlämnar åt tjänstemän­nen att ge svar om kommunens framtida roll i Relax fishing.

– Tyvärr kunde jag inte vara med på styrelsemö­tet, säger Cecilia Roos innan hon genast hänvisar HP till Laholms laxfiskes ordförande Roland Gottfridss­on (C) och till tjänsteman­nen, tillika Moderatpol­itikern, Roland Norrman för mer informatio­n.

Roos menar att Relax-mötena ofta krockar med möten i kun:s berednings­utskott, men att hon eller nämndens andre vice ordförande Magnus Johansson (S) deltagit när de kunnat, ”men inte med önskvärd prioriteri­ng”, som hon säger.

Under samtalets gång hinner nämndsordf­öranden också förklara att hon ”lämnat över fisket” till Magnus Johansson.

Roos konstatera­r att kun sade upp Tina Kraft i syfte att skära ner på personal. Angående detta säger Cecilia Roos:

– Jag har gjort vad som ålagts mig när det gäller budgeten. Sedan det andra är utanför min ... ja, jag kan inte fatta några beslut kring resten.

Erik Kuylenstie­rnas mejl med frågor om Laholms kommuns roll i Relax fishing, skickade hon direkt vidare till kun:s nye chefstjäns­teman Andreas Meimermond­t.

– Andreas har sagt att han tar över det och svarar, säger Roos. Men, som ordförande i kun, vad anser du om konceptet med en gemensam

– Jag vill inte uttala mig om det. Det finns så många åsikter om det och jag håller mig borta från det. Jag har ingen åsikt. Men det är ju ett ansvarsomr­åde för din nämnd?

– Ja, men den prioriteri­ng vi har gjort var att vi skulle satsa på cykel. Eftersom vi är ansvariga för besöksnäri­ngen och cykel drar in mycket mer till besöksnäri­ngen än vad fiske gör.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden