Hallandsposten

Finalförlu­st för Karlsson och Falck

- VÄRLDSTOUR­EN

EM är bara tre veckor bort. Då visade Mattias Falck och Kristian Karlsson att de blir att räkna med i Alicante genom en finalplats i dubbel i genrepet i Tjeckien Open. – Vi går för att knipa det där Em-guldet som vi saknar, säger Falck.

Halmstaddu­on visade gryende mästerskap­sform i Olomouc när det ena motståndar­paret efter det andra avverkades med 3–0 i set.

Men efter två dygns väntan på finalen mot regerande europamäst­arna Patrick Franziska, Tyskland, och Jonathan Groth, Danmark, fick svenskarna se sig besegrade med 3–1 (11–5, 9–11, 12–10, 11–6) i en underhålla­nde och spännande match.

– Det var synd att vi inte vann. Vi hade 1–1 i set och ledningen med 9–4 och även setboll vid 10–9, men tappade det. Hade vi tagit det setet så tror jag att vi hade haft bra chans att vinna finalen, funderar Mattias Falck. Vad hände vid 9–4?

– Motståndar­na gjorde någon bra boll och hade dessutom ett par turbollar. Det kändes tungt att tappa en så stor ledning.

I FJÄRDE SET var Franziska och Groth sedan steget före och försvarade fjolårsseg­ern i Olomouc efter till slut klara 11–6.

– Finalen var väldigt välspelad och vi mötte ett bra par. Det känns skönt att ha mött dem så här nära inpå EM för nu har vi lite grejer att ta med oss till Alicante.

EM avgörs 18–23 september i den spanska kuststaden och Karlsson och Falck har gott hopp om en framskjute­n placering.

Och det finns fog för optimismen.

Inte då bara för insatsen i Tjeckien utan även för att svenskarna brukar vara bra i mästerskap­ssammanhan­g.

VID FEM TILLFÄLLEN har Karlsson och Falck spelat Em-dubbel tillsamman­s. Facit är ett silver (i Herning), två brons (i Jekaterinb­urg och Budapest), en kvartsfina­l och en turnering där Falck tvingades kasta in handduken sedan han skadat foten.

– En kvartsfina­l som sämst – det kan man inte klaga på. Men vi saknar ett guld och det hoppas vi att vi kan vinna i Alicante.

TJECKIEN OPEN VAR den sista tävlingen innan EM och på måndagsmor­gonen åker Mattias hem till Sverige för att börja uppladdnin­gen.

– Jag har två veckor i Halmstad där jag kommer att köra mycket mängdträni­ng och fys. Sedan blir det en läger vecka i Danmark där vi kommer att slipa på formen.

– Sedan spelas Masters i Halmstad under perioden då jag är hemma, men jag vet inte om jag kommer att vara med i den tävlingen. Vi får se.

 ?? Bild: MANFRED SCHILLINGS ?? EM NÄSTA. Kristian Karlsson (till vänster) och Mattias Falck föll i finalen mot regerande europamäst­arna Patrick Franziska och Jonathan Groth i Tjeckien, men visade ändå gryende Em-form.
Bild: MANFRED SCHILLINGS EM NÄSTA. Kristian Karlsson (till vänster) och Mattias Falck föll i finalen mot regerande europamäst­arna Patrick Franziska och Jonathan Groth i Tjeckien, men visade ändå gryende Em-form.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden