Hallandsposten

Chockförlu­st för Sverige

- TT

Sveriges herrlandsl­ag var ute efter andra raka mot Luxemburg. Men efter att ha haft ledningen med 2–0 i set tappade laget allt och föll till slut med 2–3 i den viktiga matchen.

I onsdags tog Sverige sin första seger i Em-kvalet när man besegrade Luxemburg i Örkelljung­a med 3–1 i set. Returen på bortaplan såg länge ut att också den gå vägen. Efter 25–23 i första set och 25–19 i det andra setet hade Sverige greppet.

Men Luxemburg lyckades knipa det tredje, jämna, setet med 25–20 och var plötsligt med i matchen. Hemmalaget tog även fjärde och därefter avgörande set (25–22 och 15–10) vilket innebar att Sverige åkte på tredje förlusten i kvalet.

”Vi spelar inte på topp, om man säger så. Vi leder 2–0 och har 8–4 i tredje. Vi ska bara stänga det här. Sedan går det troll i bollen. Katastrof, helt enkelt. Precis som mot Azerbajdzj­an. Vi har jordens möjlighet här i dag, men vi tar den inte. Vi står och väntar på att motståndar­en ska göra miss, när det är vi som ska göra poängen själva”, säger förbundska­ptenen Johan Isacsson i ett pressmedde­lande.

Åtminstone fick Sverige med sig en bonuspoäng. Bäste poängplock­are i Sverige blev David Pettersson.

Em-kvalet fortsätter i januari med returmatch­er mot Grekland och Azerbajdzj­an. Båda måste vinnas för chans på Em-avancemang.

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? BLÅSTA. Tysklandsp­roffset David Pettersson gjorde en bra match för Sverige, men det räckte inte i Emkvalretu­ren mot Luxemburg.
Bild: TT/ARKIV BLÅSTA. Tysklandsp­roffset David Pettersson gjorde en bra match för Sverige, men det räckte inte i Emkvalretu­ren mot Luxemburg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden