Hallandsposten

Stolpe ut för Astrio i derbyt

- THOMAS ENGMAN

Med tanke på placeringa­rna i tabellen var resultatet ingen större sensation men Onsala säkrade segern på straff först i 93:e minuten.

– Jag är nöjd med inställnin­gen och hur spelarna tog sig till taktiken, och defensiven var jättebra, förklarar Astrios tränare Jimmy Karlsson.

På den vattensjuk­a planen, som godkändes av domarna bara minuter innan avspark, gjorde Astrio livet surt för Onsala.

Topplaget startade visserlige­n i ett högt tempo och innan det turligt blev 0–1 i 41:a minuten när bollen träffade Oliver Nåfors i straffområ­det hade spelet jämnat ut sig.

Direkt på avspark klev Max Eggertsson fram och fick drömträff men bollen räffade i underkant av ribban och på returen var Astrios spelare anonyma.

– Grabbarna var ändå pigga i halvtid och vi ville ha ett högre försvarssp­el men fick inte riktigt till det, menar Jimmy Karlsson.

Onsala trivdes med att spela på resultatet och drog medvetet ner på tempot i många situatione­r.

Det offensiva spelet i Astrio haltade emellanåt och kvalité saknades i de avgörande passningar­na.

– Jag tycker vi brister i sista tredjedele­n och tar fel beslut men med mer flyt tar vi en poäng, anser Jimmy Karlsson.

Astrios tränare var främst belåten med Max Eggertsson­s insats men lite i skymundan agerade högerbacke­n Erik Bringman, 17 år, klokt i både defensivt och offensivt.

Astrio lämnar för några dagar fokuset runt seriespele­t. Tisdagens Dm-final mot ettans topplag Tvååker blir en kraftmätni­ng som heter duga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden