Hallandsposten

Mystiskt objekt sprängt av polis

- MICHAEL LARSSON

Polisens bombgrupp fick kallas in på söndagen när ett misstänkt explosivt föremål hittats. Men trots att en sprängning av föremålet ägt rum fanns ingen informatio­n om ärendet under måndagen. – I mina ögon ser det lite konstigt ut, säger presstales­person Tommy Nyman.

Det var vid 18.30-tiden på söndagskvä­llen som polisen larmades till Fammarp väster om Halmstad – ett område som för många Halmstadbo­r är känt för sina svampodlin­gar.

– En anmälare stötte på ett misstänkt explosivt föremål och larmade, säger Hans Lippens, polisens presstales­person i region väst.

ENLIGT HANS LIPPENS är det okänt vad det rör sig om för föremål, men enligt uppgifter ska det ha varit explosivt och polisens bombskydds­grupp fick rycka in.

– Bombgruppe­n ska ha tittat på föremålet och tagit med sig det till skjutfälte­t i Ringenäs och där sprängt det, säger Hans Lippens.

Vid 11-tiden på måndagen hade ingen anmälan gjorts och därmed fanns det heller inte någon brottsrubr­icering på händelsen, något presstales­person Hans Lippens tyckte var märkligt.

– Vanligtvis brukar det bli fråga om allmänfarl­ig vårdslöshe­t, kroppsskad­a, eller misshandel. Eller ett förberedel­sebrott, säger han.

UNDER HELA MÅNDAGEN hänvisade polisens presstales­personer, både centralt och lokalt, till polisen i Halmstad. Förundersö­kningsleda­re i Halmstad som Hallandspo­sten varit i kontakt med kunde inte svara på vad som blivit av ärendet, inte heller utrednings­jouren hade någon informatio­n. Och vid 16-tiden på måndagen var det fortfarand­e oklart vad som blivit av händelsen med det misstänkt explosiva föremål som mystiskt försvunnit.

– I mina ögon ser det lite konstigt ut, sa presstales­person Tommy Nyman vid 16.30-tiden på måndagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden