Hallandsposten

Syskon säljer Strandpens­ionatet

- ANN KATRIN NORLING

Helena Å ström och Roger Ragnars son har drivit Strandpens­ionatet i Skummes lövs strand i 16 år. Men snart är det slut.

Vid månadsskif­tet lämnar de över restaurang­en, som finns med i White Guide, och hotellet till en ny ägare.

– Sedan kan vi umgås som vanligt folk, vi har ju jobbat ihop varenda dag, säger Roger Ragnarsson.

Syskonen tycker att de lämnar över när rörelsen står på topp.

– Vi har kört på i femårsperi­oder. Den första tiden var pensionate­t en hobby, fem år senare byggde vi restaurang­köket och nästa etapp blev hotellbygg­e med tolv rum. När vi förra sommaren pratade om att bygga ut igen landade vi i att sälja. Man ska inte gifta sig med sin verksamhet och bli kvar tills det inte är kul längre, säger Helena Åström.

SYSKONEN TAR HÄNSYN till föräldrarn­a Magnus och Marianne Ragnarsson som har varit ägare till fastighete­rna och nu uppnått pensionsål­der.

– De har hjälpt oss i alla år, pappa med bokföringe­n och mamma med frukostkök­et. Nu är det dags att släppa loss dem, tycker Roger Ragnarsson.

Framsidan under åren har varit glädjen i att möta gästerna, men baksidan är svårighete­n att rekrytera personal.

– Branschen är känslig och svår att få kontinuite­t i med timanställ­d personal. Plötsligt uteblir någon och då står vi där. På ett kontor kanske det funkar, men matgäster kan inte vänta i dagar på sin middag. Vi har jobbat mycket mer än heltid, säger Roger Ragnarsson.

ROGER RAGNARSSON BYTER gärna bransch för att få arbeta dagtid och ”bara” 100 procent. Helena Åström har ett förflutet inom resebransc­hen och kanske återgår till den.

Köpare är Varaföreta­get Invest Group som handlar med fastighete­r inom besöksnäri­ngen. Vd:n Daniel Olsson, nyinflytta­d i Båstad, föll direkt.

– Jag är jättenöjd, inte minst med det fantastisk­a läget, säger Daniel Olsson och tillägger att han har en kock på gång med uppgift att sköta driften i restaurang­en.

Tanken är att göra bostadsrät­ter av hotellrumm­en. När ägarna inte är på plats hyrs rummen ut via Strandpens­ionatet.

– Det är väldigt vanligt i dag och finns på minst 75 hotell i landet, säger han.

 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? NYA TIDER. Syskonen Helena Åström och Roger Ragnarsson lämnar över Strandpens­ionatet till nya ägaren som gör bostadsrät­ter av hotellet.
Bild: ANN KATRIN NORLING NYA TIDER. Syskonen Helena Åström och Roger Ragnarsson lämnar över Strandpens­ionatet till nya ägaren som gör bostadsrät­ter av hotellet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden