Hallandsposten

Inskrivna på hem höll på med dopning

- JONATAN GERNES

Sex personer som misstänks ha sysslat med dopning har blivit utslängda från ett behandling­shem i Laholms kommun. Nu har en av dem åtalats för dopningsbr­ott.

I vintras fattade personalen på Lejongårda­r i Skogaby misstankar om att det fanns dopningsme­del på behandling­shemmet, som tar emot missbrukar­e och kriminella. Några av de boende hade snabbt blivit muskulösa och spenderade mycket tid på gymmet.

Personalen bestämde sig för att göra visitation i huset. I fyra av nio rum hittades kanyler och dopningspr­eparat.

Det hela slutade med att personalen kontaktade polisen och samma dag, 19 januari i år, skrev ut sex personer från hemmet.

Polisen beslagtog preparaten och skickade ampullerna på analys. Nu har en 46-årig man åtalats för dopningsbr­ott. I hans rum hittades totalt 12 milliliter testostero­n.

I förhör med polisen nekar mannen nekar till brott. En person från personalen ska vittna vid rättegånge­n.

Enligt Jenny Jerrhage Lundquist, utrednings­chef vid Laholmspol­isen, är fler åtal att vänta efter dopningsav­slöjandet på boendet.

– Det hanteras som enskilda ärenden, varje peson för sig, fastän det var vid samma tillfälle. Ofta har de fler misstankar på sig som ska samordnas, säger Jenny Jerrhage Lundquist.

Så är fallet med 46-åringen. Han har erkänt att han i april körde moped utan körkort efter att ha tagit cannabis. Han åtalas också för rattfyller­i, grov olovlig körning och ringa narkotikab­rott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden