Hallandsposten

Hur står det till med Postnords miljötänk?

-

TRANSPORTE­R. Mina paket från utlandet hamnar oftast först i Toftanäs (Malmö) för att förtullas. Därefter transporte­ras paketet förbi Halmstad upp till Härryda (Göteborg).

Där lastas mitt och andras paket om som skall tillbaka ner till Halmstad.

Skulle jag vara på lunch, företagsbe­sök eller annan anledning inte vara på plats, tar chauffören med sig mitt paket tillbaka till sorteringe­n i Halmstad utan att på något vis meddela mig att man har varit här, alternativ­et skulle kunna vara att en lapp läggs i brevlådan att paketet finns att hämta på sorteringe­n i Halmstad efter en viss tid på eftermidda­gen...… Vad i hela friden skall det till Göteborg tur och retur för?

ALLTSÅ FRÅN sorteringe­n i Halmstad skickas paketet tillbaka till Göteborg igen, och omlastas där tillbaka till Halmstad för att köras ut till mitt Postnord-ombud där jag kan hämta ut försändels­en.

Varför inte ha en vagn direkt på Halmstads Sorterings­terminal till Ica Söndrum där dessa paket läggs, och går med alla andra vagnar som körs ut till Ica dagligen?

ETT ANNAT EXEMPEL fast med omvänd väg skedde mig häromdagen...

Skickade en trilskande GPS som skulle till Hilleröd i Danmark för garantirep­aration.

Paketet går in till Halmstad för sortering, därefter till Härryda (Göteborg) där det omlastas till Toftanäs (Malmö), och vidare till Hilleröd i Danmark, en sträcka på cirka 55 mil!

Sträckan Halmstad via den enorma sorterings­terminalen utmed E6 (E20) utanför Helsingbor­g och därifrån via Helsingör och slutligen Hilleröd är det bara 11 mil varav endast 24 km är på danska sidan.

Skulle nu denna sorterings­terminal utmed E6 vara för ”liten”, bygg ut i så fall för pengarna man kan spara in på alla onödiga mil för alla dessa Postnord-långtradar­e som ofta har långa släp efter sig dygnet runt.

NU PRATAR JAG endast om paket till/från Halmstad, är det möjligen (antagligen) lika tokigt i övriga Sverige?

Hur i hela friden kan Postnord ha en sådan total arrogans mot miljön???!!!

Filifjonka­ren MR

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? PÅ VÄG. Paketen får ofta ta för långa omvägar, tycker insändarsk­ribenten.
Bild: TT/ARKIV PÅ VÄG. Paketen får ofta ta för långa omvägar, tycker insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden