Hallandsposten

Imre (S) lider med bowling och gymnastik

IDROTT: IMRE GULYAS (S) HADE VELAT SATSA PÅ FLER PROJEKT

-

I VALET OCH KVALET

Del 3 i Hp-sportens valserie om idrotten och fritiden i Halmstad

– Jag vet faktiskt inte varför just han svarade. Vi hade ju bara skickat in en ansökan till det ungerska fotbollsfö­rbundet, där jag hade spelarlice­ns, för att få spela i Sverige. Och så svarar han och säger – nej! minns Imre, ler och skakar på huvudet.

Vice ordförande­n i teknik- och fritidsnäm­nden kommer till Halmstad arenas A-plan på motorcykel.

För det var friidrott, medeldista­nslöpning, och fotboll som han sysslade med som aktiv. – I början mycket friidrott, men sedan mest fotboll, inflikar Imre.

Hemma i Budapest, där han växte upp, hade han börjat skolan men redan i andra klass blivit flyttad till en ren idrottskla­ss där han sedan gick hela sin skolgång.

1980 flyttade familjen till Sverige och ganska omgående började han med fotboll. Först i HBK, där det alltså enbart blev träning, och sedermera på lägre nivå i Inter FC, Örnia, Centern och återigen Inter.

Hur var du som spelare?

– Jag var mittback och samlade väl på mig många onödiga gula kort för dumma tacklingar och protester.

Ingen målskytt alltså?

– Nä, inte ofta. Men en gång, mot Veinge borta slog jag faktiskt en hörna direkt i mål. Sånt glömmer man inte, skrattar han.

Men år 2000, när sonen Attila kom till världen, var det slutspelat.

– Ja, numera blir det bara fotboll med kompisgäng­et på fredagarna, säger den 55-årige trebarnspa­ppan, gift med Zahra och upptill Attila även Alexandra, 25, och Aida, 17.

I stället kom politiken att fånga ett allt större intresse sedan han börjat arbeta fackligt på Pilkington

Han blev stoppad av Ungerns egen Karl-erik Nilsson, förbundsor­dföranden Györgyö Szepesi när han ansökte om svensk spelarlice­ns för att få träna med HBK:S juniorer. I stället blev det senare spel på lägre nivå men – politik på högre nivå för Imre Gulyas (S) i teknik och fritid i Halmstad.

 ??  ??
 ??  ?? SOCIALDEMO­KRATERNAS HOPP. Imre Gulyas, vice ordförande i teknik och fritidsnäm­nden tar i jeans med viss möda häcken. Men det var medeldista­ns som
SOCIALDEMO­KRATERNAS HOPP. Imre Gulyas, vice ordförande i teknik och fritidsnäm­nden tar i jeans med viss möda häcken. Men det var medeldista­ns som

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden