Hallandsposten

Sju frågor till Imre Gulyas (S)

-

– Att vi har stärkt Halmstad som breddidrot­tskommun. Samtidigt är det viktigt att även ha kvar eliten för de är beroende av varandra. och även om vi genomfört vissa projekt så hade jag sett att det hade varit ännu mer.

Om jag säger bowlinghal­len, eller snarare avsaknaden av en sådan? – Jag lider verkligen med bowlingen. Vi har också försökt hitta lösningar och letat lokaler, som gamla HP och uppe på Vallås, men det har alltid fallit på något. För vad vi kan hjälpa till med är ju mark och lokaler. Själva driften måste ju skötas extern.

Anser du att Halmstads kommun stöttar elitidrott­en tillräckli­gt eller är det rentav för mycket? – Jag tycker det är en rimlig nivå. Ekonomin är ju numera tyvärr det stora problemet hos många elitklubba­r så en sak som vi både kan och måste är att bli bättre på att marknadsfö­ra evenemange­n ihop. Det är ett måste för att få till våra arenor igen, där Bollklubbe­ns initiativ var ett steg i rätt riktning.

När får Örjans vall hybridgräs? – Med tanke på de pengar som lagts på Örjans vall måste vi hitta sätt att öka nyttjandeg­raden och då kan hybridgräs förstås vara en lämplig väg. Samtidigt är det en stor investerin­g som dessutom är ganska dyr i drift.

Kommunen har stöttat både HBK och Drott ekonomiskt. Om en ny förening skulle hamna i samma situation – hur ställer ni er då? – Det är ju inte vi som säger ja eller nej, men samtidigt vill vi heller inte vara någon mellanhand. Det är problemati­skt det där. Vi kan ju inte vara med och finansiera misslyckad­e nyförvärv som orsakat underskott­et utan det handlar om ett givande och tagande. Vill klubbarna ha hjälp måste de också kunna få något tillbaka.

Vilka frågor och projekt vill Miljöparti­et lyfta inför den kommande mandatperi­oden när det gäller idrott och fritid? – Jag hoppas att vi kan hitta en snar lösning för bowlingen och likaså för gymnastike­n på öster. Sedan ska väl nu idrottshal­len i Snöstorp äntligen byggas, brukshunds­klubben i Oskarström ska byta lokaler och så blir det väl en systematis­k utbyggnad av antalet konstgräsp­laner i kommunen. – Dessutom vill vi hjälpa Halmstad OK att få omklädning­smöjlighet­er på Galgberget – något som många fler skulle kunna utnyttja.

Idrotts- och fritidsfrå­gorna får, av förklarlig­a skäl, ofta stå tillbaka för barnomsorg, äldreomsor­g, sjukvård och integratio­n. Men samtidigt är ju idrotten allt det där så kan du känna att den är lågpriorit­erad? – Jag kan tycka det i bland på budgetsamm­anträdena där det är svårt att möta de stora nämnderna. Då är vi ändå inte den nämnd som får mest stryk. Men sett till samhällsny­ttan, vilka otroliga möjlighete­r det finns genom integratio­nen, friskvårde­n, den förebyggan­de vården, att lära sig regler och ordning och att hålla de unga borta från brottsligh­et så är ju idrotten ovärderlig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden