Hallandsposten

Ungt HBK förlorade mot serieledar­en

- ANDERS TORNELL

HBK har fortfarand­e inte vunnit i U21-allsvenska­n. På måndagskvä­llen förlorade blåsvart för fjärde matchen i följd när serieledan­de Häcken vann med 3–1 i regnet på Skedalahed­s ip.

– Det var en uppdelad match där vi spelade med de som var med på bänken mot Frej i söndags och sedan U19-laget i andra halvlek. Därför blev det sju byten i paus, upplyser Billy Magnusson, tränare i HBK.

Det äldre gardet höll 0–0 i paus, men sedan blev det tuffare i andra halvlek då Häcken först gjorde 1–0 genom Ali Youseff i 48:e minuten och sedan 2–0 då Lucas Hedkund höll sig framme (58).

Men det unga Halmstadla­get kom tillbaka och lyckades reducera genom Emil Tot Wikström, som kommit i på planen igen eftersom HBK fick en skada på Jacob Olsson.

– Emil hade två frilägen tidigare i matchen, men de räddade deras målvakt (Jonathan Rasheed), säger Magnusson.

Målet gav HBK hopp om poäng och laget skapade också några chanser utan att få utdelning. I stället avgjorde Häckens Jakob Hedenquist med ett kanonskott i krysset i slutet.

– Vi hade något inspel och ett skott som Häcken blockade, så vi hade en del chanser – både i första och andra halvlek.

Magnusson var nöjd med hela laget trots förlusten, men gav ett stort extra plus till blott 17-årige Gabriel Wallentin som gjorde en bra match som mittback.

Redan på onsdag är det match igen för HBK:S U21-lag, men inte i Allsvenska­n utan i en nystartad turnering som är döpt till Baltic Cup.

HBK inleder borta mot danska Odense och möter sedan tyska Hertha Berlin hemma på Örjans vall nästa onsdag.