Hallandsposten

Martin Rolinkski tar megakör till Globen

- MATILDA KVARNSTRÖM LANTZ

När We Are Voice intar Globen i slutet av mars nästa år är det ingen vanlig publik som fyller arenans platser – utan en rekordstor kör. – Det är ett fantastisk­t sätt att få presentera en av Sveriges största folkrörels­er, säger Martin Rolinski, vd för We Are Voice.

Under We Are Voice får publiken först öva ihop – och sedan ta ton tillsamman­s med varandra och en rad gästande artister.

– Men upplevelse­n börjar inte på arenan, utan flera månader tidigare när folk kan träna och prata med varandra och förbereda sig genom en app. Det är en inkluderan­de upplevelse, säger Martin Rolinski, tidigare sångare i BWO, till TT.

Han har, tillsamman­s med Simon Ljungman och Fredrik Berglund, drömt om ett evenemang liknande We Are Voice i många år, men först nu har man hittat en teknisk möjlighet att ge folk chans att repa inför konserten. I den tillhörand­e appen kan man öva, kommunicer­a och föreslå gästartist­er.

Nu står det klart att årets mest önskade artist, Sarah Dawn Finer, kommer att medverka vid årets konsert.

– Vi är jätteglada att ha med henne. Jag tror att folk vill sjunga med människor som har en röst och en rot i stämsången och det har Sarah minst sagt, säger Rolinski.

– Vi kommer att ha fler gästartist­er än förra året, men vi håller på de andra ett litet tag till.

We Are Voice arrangeras den 30 mars.

 ??  ?? MARTIN ROLINSKI.
MARTIN ROLINSKI.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden