Hallandsposten

”Gamla ska int

-

”Här finns hjälp att få när jag behöver det. Tack gode gud att jag får bo här. Jag hade inte klarat mig hemma”.

INGER NYLANDER

Inger, Ann-margret, Rut och Bengt är överens. Man kan inte ha det bättre än på Harplinge äldreboend­e. Däremot tycker de ribban borde sänkas för att få flytta till ett särskilt boende. – Det är inte värdigt att gamla ska behöva sitta ensamma hemma, säger Ann-margret Svensson.

Ann-margret är yngst i sällskapet, bara 69 år, men har drabbats av svår KOL och klarade inte längre att bo ensam hemma.

– Det var ju inte så här jag hade tänkt mig livet när jag gick i pension, men det är en stor trygghet att ha personal omkring sig. Och här finns allt man kan önska sig, till och med fotvård och hårfrisörs­ka, säger hon.

80-årige Bengt Hultén håller med. Efter att ha drabbats av både en stroke och två hjärtinfar­kter hade han förhoppnin­gar om att kunna komma hem igen, men det fungerade inte.

– Jag var för sjuk. Men jag vet en som är 90 år och som velat komma hit under lång tid, men han anses för frisk.

86-åriga Inger Nylander skakar på huvudet.

– Jag tycker inte man ska behöva vara väldigt sjuk för att få komma till ett äldreboend­e. Jag är fortfarand­e ganska pigg och kan följa med på utflykter och hålla på med Instagram, men här finns hjälp att få när jag behöver det. Tack gode gud att jag får bo här. Jag hade inte klarat mig hemma, säger hon.

INGER HAR GANSKA nyligen flyttat in och lämnade då stort hus och trädgård.

– Jag funderade mycket på hur det skulle bli att bo i bara ett rum, men det har blivit bra. Jag har ju mina egna möbler och kan ha både

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden