Hallandsposten

E behöva sitta ensamma hemma”

-

blommor och potatisodl­ing på min uteplats.

– Ja, dina potatisar blev ju fantastisk­t fina, berömmer Ann-margret.

Harplinge äldreboend­e drivs av Halmstads kommun och invigdes så sent som i januari 2017. Boendet har temat ”trädgård och natur” och alla har marklägenh­et med egen uteplats.

– Det är förstås lite trångt för dans på rummet, skojar Bengt, men påminns då av de andra om hur mycket de dansade vid senaste Elviskväll­en.

– Ja, och igår var det kräftskiva. Men har ju inte tid att vara ledig! skrockar Bengt.

RUT SVENSSON ÄR särskilt glad över att hon kan bo kvar i Harplinge, även som äldre.

– Jag är född här och har alltid bott här. När min make dog så fick

80-årige Bengt Hulténs samling av gamla Volvo-bilar intar en hedersplat­s i hans lägenhet. ”Jag vet en som är 90 år och som velat komma hit under lång tid, men han anses för frisk” berättar han, på tal om debatten om när man ska ha rätt att få flytta till ett äldreboend­e.

jag hemsamarit, men jag ramlade mycket. Det har jag fått träna bort här. Man kan inte ha det bättre än såhär.

De övriga håller med om att valfrihete­n är viktig.

– Både jag och maken ville så gärna hit. Vi känner många i Harplinge och det är nog lätt att man blir isolerad annars, säger Inger Nylander.

De passar även på att berömma

maten, som lagas på plats, och även kan avnjutas av allmänhete­n.

– Det är perfekt när barn och barnbarn hälsar på och köket är fantastisk­t. Möjlighet att laga mat är annars det enda jag saknar, säger Inger.

Finns det då något medskick de vill göra till politikern­a inför valet?

– Jag har tänkt på en sak. Det här boendet är så nytt och fint, men här finns ingen luftkondit­ionering

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? gott att säga om Harplinge äldreboend­e och tycker att kraven ska sänkas för att få flytta till ett särkilt boende. ”Det är en stor trygghet att ha personal omkring
Bild: ROGER LARSSON gott att säga om Harplinge äldreboend­e och tycker att kraven ska sänkas för att få flytta till ett särkilt boende. ”Det är en stor trygghet att ha personal omkring
 ??  ?? SNYGG INREDNING.
SNYGG INREDNING.
 ??  ?? TREVLIGT SÄLLSKAP. ”Man har ju inte tid att vara ledig”! skojar Bengt Hultén (till höger) som här har sällskap av Inger Nylander, Ann-margret Svensson och Rut Svensson. Konceptans­variga undersköte­rskan Heidi Nilsson serverar kaffe.
TREVLIGT SÄLLSKAP. ”Man har ju inte tid att vara ledig”! skojar Bengt Hultén (till höger) som här har sällskap av Inger Nylander, Ann-margret Svensson och Rut Svensson. Konceptans­variga undersköte­rskan Heidi Nilsson serverar kaffe.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden