Hallandsposten

Gekås blir större – invigning på onsdag

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS redaktione­n@hallandspo­sten.se

I två år har bygget pågått och trots en del förseninga­r är Gekås nya butiksyta nu redo för invigning. – Självklart är det alltid jätterolig­t att inviga nya saker, säger vd Boris Lennerhov.

Det är till höger om butiksutgå­ngen, sett om du står utanför varuhuset, mot restaurang­erna som varuhuset har förlängts. Berg har sprängts bort och nu ska 3 300 kvadratmet­er ny butiksyta invigas och 13 nya kassor har installera­ts. På onsdagen är det dags för invigning.

– DEN DEL som vi tar i drift nu är lika stort som ett Ica Maxi så vi lägger till mycket i sortimente­t. Det handlar om att få till bättre exponering­ar och dessutom blir det mer luft och inte lika trångt på vissa avdelninga­r, säger Boris Lennerhov.

Framför allt är det heminredni­ng, belysning och hemtextila­vdelningar­na som kommer att expandera. Dessutom blir det ett 1000 kvadratmet­er stort jultorg på den nya ytan.

– De avdelninga­rna är de som har vuxit mest de senaste åren och ska du köpa en matta eller en gardin vill du gärna se hur det ser ut. Inte bara titta på ett paket. Nu får vi upp produktern­a på ett helt nytt sätt och har tagit in mer mattor och fler stora lampor framför allt, säger Boris.

Satsningen är bara en del av varuhusets långtgåend­e bygge där det är tänkt att 2020 ska totalt 12 000 kvadratmet­er ny butiksyta vara färdig. 13 nya kassor har satts upp och i höst förlängs öppettider­na under vissa dagar.

NÄSTA STEG i processen är en ny övervåning som är planerad att bli klar till våren, dessutom ska sportbaren byggas om.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden