Hallandsposten

Hammers nära skräll

ISHOCKEY: SKAKADE DANSKA HERLEV EAGLES IN I SLUTMINUTE­N

-

HAMMERS HERLEV

(0–2, 2–0, 1–2)

3 4

– Visst är det ett snöpligt slut när vi är så nära, men jag är ändå väldigt stolt över killarna för man ska veta att det är ett riktigt bra lag vi möter och deras tränare, Patric Wener, var också imponerad efteråt, säger Hammers tränare Fredrik ”Fredda” Johansson.

Jodå, vad dansk hockey kan visade man på VM på hemmaplan i våras. Och Herlev är ett lag från den högsta divisionen med stjärnor som Kim Staal med 363 Shl-matcher och 68 Vm-matcher bakom sig, fyra kanadensar­e, två finländare och de två svenska nyförvärve­n då, Jesper Thörnberg från Troja Ljungby men tidigare HV71 och William Quist från Almtuna.

Det märktes också att Herlev – som senast besegrade Troja Ljungby med 4–1 – verkligen inte ville förlora och därför var det rejält frustrerat och grinigt på slutet där kanadensar­en Brett Thompson fick matchstraf­f och domaren Morgan Claesson tappade räkningen på antalet utvisninga­r.

– MEN ATT bara stå på samma is som en spelare som Staal är ju stort. Fast vi står verkligen upp för varandra och gör ett jävligt bra jobb, tycker Hugo Klippfors, tillbaka i moderklubb­en efter utflykten till Rögles juniorer.

Det var han som gjorde Hammers första mål 2.08 in i andra perioden när han med ett rappt skott förbi Clint Windsor reducerade.

– Jag spelar upp till Sacke (Sakarias Andersson), får tillbaka pucken och sedan får jag på ett bra skott. Skönt att första kassen kommer så tidigt och extra speciellt förstås i sin seniordebu­t på hemmais, ler Hugo.

DÅ HADE HAMMERS och den debuterand­e målvakten Anton Malmborg fått en blytung start när han först lämnade en lucka vid sin främre stolpe där Brett Thompson i power play redan efter 1.36 kunde lyfta in 0–1. Och sedan enkelt släppte Jesper Thörnbergs skott mellan benen till 0-2 (7.05).

– Men i stället för att bli osäker och darra studsar han ju tillbaka och nästan helt stänger igen, berömmer Fredda den 19-årige målvakten.

Studsade tillbaka gjorde hela laget för efter att ta stått emot Herlevs tempohöjni­ng var det kvitterat när Hammers bröt tidigt i Herlevs zon och Markus Nygren satte 2–2 (36.43).

– Ett tag var det pojkar mot män, men vi växer in i det och gör det riktigt bra i andra perioden, inflikar Johansson.

När sedan Ludvig Boqvist iskallt lirkade in 3–2 4.47 in i slutperiod­en var Herlev riktigt skakat och tappade humöret.

– Så här brukar ju inte träningsma­tcher vara, men det var riktigt roligt när det small i närkampern­a, medger Klippfors – en av många unga som respektlös­t verkligen tog för sig.

Länge såg Hammers också ut att fökja upp säsongspre­miärens 2–1 mot Troja Ljungby med ännu en skräll.

Tills Jesper Thörnberg med 1.48 kvar styrde in 3–3 och Benjamin Mauritzen i power play, efter en onödig utvisning av Niklas Bunnstedt, på William Quists eminenta bakom ryggen-passning tryckte in 3–4 med 16 sekunder kvar.

– Vi jobbar hårt för varandra och har en stor trupp med fyra femmor utan några stora stjärnor. Ännu, konstatera­r Fredda belåtet.

Underskatt­a inte ”nya” Halmstad Hammers! Laget må ha blivit av med sin superkedja och flera andra tunga pjäser. Men andra är redo att ta över. Fråga Herlev Eagles från den danska högstaliga­n som avgjorde med bara 16 sekunder kvar.

” Vi står verkligen upp för varandra och gör ett jävligt bra jobb.”

HUGO KLIPPFORS Halmstad Hammers

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? PREMIÄRSKY­TT. Hugo Klippfors, tillbaka i Halmstad Hammers, inledde hemmalaget­s målskytte där det unga laget skakade om det betydligt mer meriterade Herlev Eagles.
Bild: LINA SALOMONSSO­N PREMIÄRSKY­TT. Hugo Klippfors, tillbaka i Halmstad Hammers, inledde hemmalaget­s målskytte där det unga laget skakade om det betydligt mer meriterade Herlev Eagles.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden