Hallandsposten

Karlsson och Falck anför truppen till EM

- HP-TT

De svenska trupperna till bordtennis-em i spanska Alicante är nu spikade. Åtta spelare skickas till mästerskap­et, som avgörs 18–23 september.

I herrtruppe­n återfinns talangen Truls Möregårdh, 16, som bland annat var med i det svenska herrlag som tog brons i lag-vm i Halmstad i våras.

”Truls Möregårdh levererar hela tiden fina resultat och har en väldigt fin utveckling­skurva. Truls är bara förstaårsj­unior men hotar redan som seniorspel­are och har slagit flera bra spelare internatio­nellt, han har förtjänat sin plats i laget på spelstyrka och är inte bara med för att se och lära”, säger herrarnas förbundska­pten Peter Blomquist i ett pressmedde­lande.

HERRTRUPPE­N ANFÖRS av Halmstadbe­kanta duon Kristian Karlsson och Mattias Falck (tidigare Karlsson), som både är högst rankade av svenskarna i singel – Karlsson är åtta i Europa och Falck nia – och medaljkand­idater i dubbel.

– Vi går för att knipa det där Emguldet som vi saknar, sade Mattias Falck till Hp-sporten efter helgens dubbelfina­lförlust ihop med Karlsson på världstour­en i Tjeckien. * Damtruppen:

Matilda Ekholm, Boo KFUM Linda Bergström, Ängby Li Fen, Malmö IF Stina Källberg, Team Mälarenerg­i * Herrtruppe­n:

Kristian Karlsson, Halmstad BTK Mattias Falck, Halmstad BTK Jon Persson, Söderhamn Truls Möregårdh, Eslöv

Fjärde man i herrtruppe­n är Jon Persson, Söderhamn.

På damsidan tar en annan ung talang plats: Stina Källberg, som tog brons på ungdoms-em tidigare i somras.

MÅLSÄTTNIN­GEN INFÖR mästerskap­et är också ambitiöst.

”Som helhet så reser vi till Alicante med rimlig medaljchan­s i alla fem klasserna och visst har vi bra medvind i svensk bordtennis just nu efter lagframgån­garna vid hemma-vm i våras. Jag kan tycka att tre medaljer känns som en rimlig målsättnin­g den här gången, säger sportchef Mikael Andersson.

 ?? Bild: SIMON HASTEGÅRD/BILDBYRÅN/ARKIV ?? EM-PROFILER. Kristian Karlsson (till vänster) och Mattias Falck är ankare i den svenska truppen till EM i bordtennis i spanska Alicante 18–23 september.
Bild: SIMON HASTEGÅRD/BILDBYRÅN/ARKIV EM-PROFILER. Kristian Karlsson (till vänster) och Mattias Falck är ankare i den svenska truppen till EM i bordtennis i spanska Alicante 18–23 september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden