Hallandsposten

Halmia-talang tränar med Serie B-klubb

- CARL FREDRIK JOHANSSON

Halmias målvaktsta­lang Noel Törnqvist, 16, fortsätter att väcka intresse ute i Europa. Under den här veckan tränar han med italienska Serie B-klubben Hellas Veronas U17-lag.

– Han landade där igår kväll (måndag) och så är det inplanerat tre eller fyra pass, säger Halmias klubbchef Leif Jönsson.

Noel Törnqvist har tidigare även gästat engelska Championsh­ipklubben Leeds United och italienska Serie A-klubben Sampdoria.

– Han har gjort några trevliga resor i år. Det är få förunnat och utveckland­e för pojken. Så länge det inte stör vår verksamhet så har vi inga bekymmer med det. Tvärtom, säger Leif Jönsson.

I Halmia har Noel Törnqvist hittills i år växlat mellan att sitta på bänken som reserv bakom Malte Påhlsson i division 2-laget och att spela med akademin i division 5. Men senast den 31 augusti måste Halmia välja vilken trupp han ska tillhöra året ut – och det blir division 5-laget. I stället kliver Markus Rydeberg, 21, från Arameisk-syrianska IF i division 1 norra in som reserv i A-truppen.

– Markus har självmant sökt sig till oss med tanke på hans studier på Högskolan. Så det kom lägligt för oss. Då kan Noel få sina viktiga matchminut­er i division 5 och vi har två målvakter i division 2 om det händer någonting med Malte, säger Leif Jönsson.

Halmias nästa division 2-match är hemma mot Rosengård redan på torsdag kväll. Matchen skulle egentligen ha spelats på lördag, men har tidigarela­gts på grund av HBK:S Superettan-möte med Jönköpings Södra på söndag.

– Rekommenda­tionen från planansvar­iga är att det är minst två dagar emellan så att planen får sin återhämtni­ng, förklarar Jönsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden