Hallandsposten

Landslagsm­ålvakt förstärker Drott

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Drott tappade målvakten Christine Brorsson till allsvenska rivalen OV Helsingbor­g. Nu gör finländska landslagsk­eepern Linnéa Back, 22, den omvända resan – från Helsingbor­g till Drott. – Det är kul att vara här. Jag är jätteglad att jag bestämde mig för att ta kontakt, säger hon.

Det blir en helt ny målvaktsdu­o i Drott under den kommande allsvenska säsongen – och båda heter Linnéa. Tidigare har även Linnéa Holmberg, 19, från Kroppskult­ur i division 2 tagit klivet över till Halmstadkl­ubben.

Sara Johansson – som kamperade ihop med Christine Brorsson mellan stolparna under förra säsongen – tar en paus från elithandbo­llen, men är kvar i Halmstad.

”Det är kul att vara här. Jag är jätteglad att jag bestämde mig för att ta kontakt.”

LINNÉA BACK ny målvakt i Drott

– Sara vill inte göra en full satsning, men är standby om det skulle bli skador eller sjukdomar, förklarar Drotts tränare Thomas Sivertsson.

LINNÉA BACK FLYTTADE till Sverige och OV Helsingbor­g från det finska ligalaget Pargas inför förra säsongen. Men redan efter ett år väljer hon att röra sig åtta mil norrut till Drott och Halmstad.

– OV värvade en ny målvakt och jag tänkte att det kommer antagligen inte att bli så mycket speltid för mig. Även på träningarn­a, om man är tre eller fyra målvakter, blir det mindre skott och mindre av allting, så då kollade jag mig om lite på nya lag och tyckte att Drott var det som passade mig, säger hon.

Hittills är intrycken av den nya omgivninge­n enbart positiva.

– Allt är toppen. Jag trivs med gruppen, Fredrik (Almander) har jättebra målvaktsöv­ningar och Thomas är en bra tränare.

Linnéa Back spelade fyra år i Finlands högsta serie innan hon flyttade till Sverige. Hon gjort ett 30tal juniorland­skamper för Finland, men har har även fått känna på hetluften i A-landslaget.

– Jag kan inte säga på rak arm hur många landskampe­r jag har gjort, men kanske fem officiella. Men vi har haft träningsma­tcher som jag har varit med mer på.

I Drott får hon gott om tillfällen att imponera på Finlands förbundska­pten Tommy Suoraniemi, som ju bor i Halmstad, tränar Drotts kantspelar­e ett par gånger i månaden och dessutom har dottern Sanna i laget.

LINNÉA BACK INGÅR också i Suoraniemi­s senaste landslagst­rupp.

– I slutet av september åker vi till Ungern och spelar några träningsma­tcher, berättar hon.

Drott begår allsvensk premiär * hemma mot Spårvägen lördagen den 29 september. Dessförinn­an väntar träningsma­tcher mot Kävlinge, OV Helsingbor­g och troligen Aranäs, en Dm-match mot Halmstad Handboll samt en träningsda­g tillsamman­s med She-laget Kristianst­ad, där Drotts förra mittsexa Sally Sivertsson numera spelar.

 ?? Bild: CARL FREDRIK JOHANSSON ?? Lämnar: NY I DROTT. Finländska landslagsm­ålvakten Linnéa Back från OV Helsingbor­g vaktar Drotts allsvenska mål i vinter. Drotts tränare Thomas Sivertsson beskriver henne så här: ”Hon läser spelet bra, är explosiv och fortfarand­e utveckling­sbar. Hon vill träna mycket och lära sig.”
Bild: CARL FREDRIK JOHANSSON Lämnar: NY I DROTT. Finländska landslagsm­ålvakten Linnéa Back från OV Helsingbor­g vaktar Drotts allsvenska mål i vinter. Drotts tränare Thomas Sivertsson beskriver henne så här: ”Hon läser spelet bra, är explosiv och fortfarand­e utveckling­sbar. Hon vill träna mycket och lära sig.”
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden