Hallandsposten

Toivonen lämnar landslaget

- TT

Efter elva och ett halvt år i landslaget tackar Ola Toivonen nej. Den 32-årige Toulousean­fallaren har meddelat förbundska­pten Janne Andersson att det inte blir något mer spel i Blågult.

Kvartsfina­lförlusten mot England i fotbolls-vm i Ryssland blir, med största sannolikhe­t, anfallaren Ola Toivonens 64:e och sista framträdan­de i landslaget. Enligt Svenska fotbollför­bundet tackar 32-åringen nämligen nej till vidare landslagss­pel.

”JAG HAR FUNDERAT ett tag och efter ett lyckat playoff och att ha fått uppleva drömmen att spela ett VM så känns det som rätt tillfälle att lämna landslaget”, säger Toivonen till förbundets webbplats.

32-åringen från Degerfors debuterade i A-landslaget i en träningsma­tch borta mot Venezuela (0–2) i januari 2007. Totalt blev det 14 landslagsm­ål, varav det senaste kom mot Tyskland (1–2) vid sommarens VM i Ryssland då anfallaren startade i Sveriges samtliga fem matcher.

”JAG HAR FULL respekt för Olas beslut och vi tackar honom för fina insatser i landslaget under åren. Han har verkligen bidragit till landslaget­s resultat under min tid”, säger förbundska­pten Janne Andersson.

Andersson tar på onsdagen ut sin första landslagst­rupp efter VM, till bortamötet med Österrike den 6 september samt hemmamötet med Turkiet, den första i Nations League, fyra dagar senare.

 ?? Bild: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN/ARKIV ?? TACK OCH HEJ. Ola Toivonen har meddelat förbundska­pten Janne Andersson att han slutar i fotbollsla­ndslaget efter VM.
Bild: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN/ARKIV TACK OCH HEJ. Ola Toivonen har meddelat förbundska­pten Janne Andersson att han slutar i fotbollsla­ndslaget efter VM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden