Hallandsposten

”Man är bara e

ISHOCKEY: I SOMRAS BLEV ELIAS LINDHOLM BORTBYTT

-

Ena minuten Carolinasp­elare. En stund senare klar för Calgary. Under midsommarh­elgen kastades Elias Lindholms vardag om helt. – Man är bara en handelsvar­a, säger han.

Det är midsommard­ag och Sverige ska möta Tyskland i fotbollsvm.

Nhl-proffset Elias Lindholm, som precis avslutat sitt femte år i Carolinas organisati­on, planerar att se matchen tillsamman­s med vänner på lokal hemma i Gävle.

EFTER STRANDADE kontraktsf­örhandling­ar med Carolina vet han att något kan inträffa när som helst under semestern.

Men att det skulle ske just där och då var han inte beredd på. * Född: 2 december 1994 (23 år) i Boden. * Skjuter: Höger. * Nuvarande klubb: Calgary Flames. * Moderklubb: Gävle GIK. * Tidigare klubbar: Brynäs, Carolina Hurricanes. * Främsta meriter: Vm-guld (2017), Svensk mästare (2012), Jvm-silver (2013, 2014).

– Min kusin sade till mig: ”Du är på väg till Calgary”. Och då tänkte jag ”Vad fan?”, gick in på Twitter, sökte på mitt namn och då stod det att det var nära, säger Elias Lindholm när han berättar om händelsefö­rloppet den där midsommark­vällen.

Sedan gick det fort.

– DET TOG inte mer än två-tre minuter innan det började ringa massa Calgarynum­mer. Jag svarade, och då var det någon general manager som sade ”Tjena, jag ville bara

 ??  ?? INTE LÄNGRE I CAROLINA. Elias Lindholm är klar för Calgary efter fem säsonger i Carolina.
INTE LÄNGRE I CAROLINA. Elias Lindholm är klar för Calgary efter fem säsonger i Carolina.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden