Hallandsposten

Allsvensk spelare överklagar sin dom

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

Den allsvenske fotbollssp­elaren fälls även i hovrätten för två våldtäkter mot en 14-årig flicka. Spelaren döms till fängelse i två år och åtta månader, men han kommer att överklaga domen.

– Vi kommer att begära prövningst­illstånd hos Högsta domstolen, säger spelarens advokat.

DEN ALLSVENSKE fotbollssp­elaren nekar till brott helt och hållet. Spelaren har uppgett att han har haft sex med flickan, men menar att han inte ska ha vetat om att hon var under 15 år. Flickans uppgivna ålder ifrågasätt­s dock av försvaret.

– Har du sex med någon och det är frivilligt är det ju endast ett brott om personen är underårig och det finns omständigh­eter som ger anledning till att ifrågasätt­a den ålder som uppges, säger försvarsad­vokaten.

– Vi har haft muntlig bevisning i tingsrätte­n angående vilken ålder målsägande har uppgett till andra personer. Det finns personer som uppger att hon är betydligt äldre än det hon i målet påstår, fortsätter han.

Hovrätten delar dock tingsrätte­ns uppfattnin­g om att spelaren har vetat om att hon var under 15 år genom att i två olika konversati­oner via sociala medier bekräfta att han uppfattat att flickan bara var 14 år.

SPELAREN ANSER ÄVEN att hans möten med flickan har skett vid helt andra tidpunkter och på andra platser än vad åklagaren har påstått. Som bevis för detta hade försvaret kallat tre nya vittnen till rättegånge­n i hovrätten, men domstolen underkänne­r bevisninge­n och fastställe­r tingsrätte­ns dom i alla delar. Han döms för två fall av våldtäkt mot barn.

– Jag är förvånad över utfallet i hovrätten, men det var väntat eftersom min huvudman inte har släppts ur häktet innan domen, säger advokaten.

Efter tingsrätte­ns dom fick spelaren sparken från sin allsvenska klubb och föreningen uppgav att spelaren skulle krävas på den signon-bonus han fick när han värvades till klubben.

Spelaren ska också betala ett skadestånd på 150 000 kronor till flickan och utvisas från Sverige i tio år.

 ?? Bild: STEVE CHRISTO ?? FOTBOLLSSP­LARE. Usain Bolt kan få göra sin debut för Central Coast Mariners på fredag.
Bild: STEVE CHRISTO FOTBOLLSSP­LARE. Usain Bolt kan få göra sin debut för Central Coast Mariners på fredag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden