Hallandsposten

N handelsvar­a”

- MAKOTO ASAHARA/TT

välkomna dig till Calgary”, säger Lindholm.

– Det var hur många som helst som ringde.

också Carolina

TILL SLUT SKULLE

höra av sig.

– Det samtalet tog väl inte mer än tio sekunder.

Så kort?

– ”Du är trejdad. Vi vill bara tacka dig för din tid här. Lycka till.” Det var det.

Det känns ändå som ett ganska kallt bemötande efter fem år?

– Det är så för de flesta som blir trejdade. Sedan gjorde jag väl inget större avtryck i Carolina så, utan var bara där i fem år. Det hade varit skillnad om man vunnit Stanley cup och burit laget på sina axlar. Då hade det säkert varit annat. Det är som det är. Det är den värld man lever i. Man är bara en handelsvar­a. Nu ska du hit. Nu ska du dit. Det är en del av jobbet.

Efter det började journalist­erna att ringa.

– Jag såg ju inte allt för mycket på den där Tysklandsm­atchen. Det var ju den jag hade kommit dit för egentligen. Vad var din första reaktion när du förstod att du trejdats?

– När det väl händer är det en lite obeskrivli­g känsla, svår att sätta fingret på. Det var tufft just då att känna att jag skulle flytta. Jag hade ändå skaffat mycket vänner och polare i Carolina när jag varit där i fem år.

NU HAR HAN hunnit smälta beskedet och ser fram emot en ny Nhlsäsong.

– Det finns lite mer hockeyintr­esse i Calgary. Det blir den största omställnin­gen. Det ska faktiskt bli kul att känna på ett kanadensis­kt lag och känna på att spela där. Jag är riktigt taggad, säger Elias Lindholm. * * Patrik Berglund från St Louis till Buffalo (1 juli). * Elias Lindholm från Carolina till Calgary (23 juni). * Julius Bergman från San José till Ottawa (19 juni). * Marcus Krüger från Carolina till Arizona (3 maj) och från Arizona till Chicago (12 juli).

 ?? Bild: PAUL SANCYA ??
Bild: PAUL SANCYA
 ??  ?? Förutom Elias Lindholm är det tre andra svenskar i NHL som trejdats och bytt lag inför kommande Nhlsäsong. Marcus Krüger har till och med hunnits trejdas två gånger om.
Förutom Elias Lindholm är det tre andra svenskar i NHL som trejdats och bytt lag inför kommande Nhlsäsong. Marcus Krüger har till och med hunnits trejdas två gånger om.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden